نکات مهم برای اولین گردش با نوزاد خارج از منزل

نکات مهم برای اولین گردش با نوزاد خارج از منزل : بعد از زایمان، شاید ساعت‌ها بنشینید و به حرکات فرزندتان چشم بدوزید. بسیاری از مادران جدید از اینکه روزها در خانه حبس می‌شوند، شکایت دارند. درست است: مراقبت از یک بچه در طول روزها و هفته‌ها بسیار دشوار است و بد نیست اگر گاهی تغییری در این وضعیت داده شود. رفتن به پیاده روی نیز تجربه خوبی خواهد بود. هر زمان ‌که دوست دارید، می‌توانید فرزندتان را به گردش ببرید، اما سعی کنید، از محیط‌های شلوغ و افراد بیمار دور باشید، زیرا سیستم ایمنی نوزادتان واقعاً نمی‌تواند با میکروب ها مبارزه کند. پس اگر، کسی می‌خواهد به فرزندتان دست بزند، باید از قبل دست‌هایش را شسته باشد. فرزند کوچوتان را همیشه زمانی بیرون ببرید که سیر و راضی است. پس از تغذیه و تعویض پوشک معمولاً بهترین زمان است. لباس مناسبی برای گردش او انتخاب کنید و آن‌گاه او را در کالسکه‌اش قرار دهید. به این ترتیب، دنیا زیر پای شماست.

با رعایت برخی از توصیه‌ها، بیرون رفتن با نوزاد برای اولین بار نباید هراسناک باشد.

سفر با نوزاد

معمولا اولین سفر با کوچولوها جالب و در عین حال نگران کننده است. والدین جوان معمولا تجربه سفر با یک نوزاد، شیرخوار یا کودک را نداشته اند و در مورد نحوه آغاز سفر، مکان سفر و چگونگی مراقبت از فرزندشان سوالاتی دارند.

لباس مناسب بردارید

به اندازه کافی برای فرزندتان لباس بردارید، زیرا کوچولوها زیاد لباس کثیف می کنند و اگر به اندازه لباس برندارید مرتبا مجبورید طی سفر لباس های او را بشویید و خشک کنید. ترجیحا لباس هایی که برمی دارید نخی باشند که راحت شسته شوند، لک نگیرند و نیازی به اتو نداشته باشند.

لباس گرم را فراموش نکنید، چون ممکن است شب هنگام هوا سرد شود.

اگر هوا گرم است، دنبال تی شرت های آستین کوتاه یا بندی نباشید، زیرا آفتاب می تواند دست ها و سرشانه های کودک را بسوزاند. لباس های خنک ولی آستین دار بردارید و برای اینکه عکس های زیبایی داشته باشید، لباس هایی را انتخاب کنید که با هر لباس دیگری بیاید.

داخل چمدان فرزندتان یک پتو و بالش کوچک و تمام داروهای مورد نیازش را هم بگذارید. کلاه لبه دار اگر تابستان است و کلاه پشمی اگر هنوز هوا خنک است، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب، پوشک، کرم سوختگی، کرم مرطوب کننده و کفش های او را هم از قلم نیندازید.

راحتی او را مهیا کنید

اگر برای چند هفته به مسافرت می روید و فرزند شما هنوز اهل زیاد خوابیدن است، حتما آغوشی یا کالسکه او را بردارید. شیرخواران در حالت دراز کشیده راحت تر هستند و در ضمن، بودن در کالسکه آنها را در برابر آفتاب و باد و باران حفاظت می کند. حتی می توانید از کالسکه به جای تخت او در شب استفاده کنید، به شرطی که کالسکه او قابلیت حالت خوابیده را داشته باشد.

در ساک دستی کودک خود حتما پوشک، شیشه شیر، شیرخشک، دستمال مرطوب (برای تمیز کردن کودک)، آب جوشیده یا آب معدنی، یک دست لباس تمیز، یک دست لباس راحتی و کیسه نایلونی برای پوشک کثیف بردارید

اگر با هواپیما سفر می کنید

از یک ماهگی مگر در شرایط خاص که پزشک صلاح ببیند، فرزند شما می تواند سوار هواپیما شود.

هر چند وقت یکبار به فرزندتان شیر یا آب بدهید تا به دلیل خشکی هوای داخل هواپیما، آب بدنش کم نشود.

فراموش نکنید در ارتفاعات، فرزندتان دچار گرفتگی گوش می شود که دردناک است. برای از بین بردن این حالت، به وی مقداری شیر یا آب بدهید.

اگر فرزندتان کمتر از دو سال سن دارد، او را در بغل نگه دارید و کمربند ایمنی مخصوص را ببندید.

اگر با قطار سفر می کنید ‍

قطار در مقایسه با اتومبیل وسیله راحت تری است. اگر کودک شما کمتر از سه ماه سن دارد، حتما در روز سفر کنید، اما اگر بزرگ تر است، شب را برای سفر انتخاب کنید.

فرزندتان را روی صندلی طرف راهرو بنشانید و از نشاندن او کنار پنجره خودداری کنید. اگر هوا سرد است، خوب او را بپوشانید و از لباس هایی استفاده کنید که زیپ یا دکمه دارند و راحت قابل باز و بسته شدن هستند. جوراب و کفش هم حتما پای او کنید، اما اگر هوا گرم است، می توانید برایش از لباس راحتی استفاده کنید.

اگر با اتومبیل سفر می کنید

ترجیحا روز و ساعاتی را برای سفر انتخاب کنید که خیابان ها ترافیک نباشد. اگر در تابستان می خواهید به سفر بروید، ۴ صبح بهترین زمان برای حرکت است. اگر ظهر حرکت کنید گرما ناراحت کننده می شود.

تهویه اتومبیل را همیشه روی درجه کم تنظیم کنید تا هوای داخل اتاق خشک نشود. از آنجا که بدن نوزادان نمی تواند دما را تنظیم کند، در دمای خیلی شدید مخصوصا در تابستان دچار کم آبی می شوند. هر نیم ساعت به آنها شیر بدهید و لباس سبک و خشکی به تنشان کنید.

اگر هوا خیلی گرم بود، می توانید درجه کولر ماشین را تنظیم کنید، اما اگر کولر ندارید، می توانید دستمالی را نم دار کنید و به صورت و دست و پای او بمالید.

اما اگر هوا خنک است، به اندازه کافی لباس به تنش بپوشانید و مخصوصا شب هنگام، پتو را فراموش نکنید، جوراب ها را هم از پای فرزندتان درنیاورید، چون پاها خیلی سریع سرد می شوند و باعث می شود کودکتان سرما بخورد.

نکته بسیار مهم اینکه اگر هوا آفتابی و گرم است، هرگز کودکتان را در اتومبیل با شیشه های بسته تنها نگذارید.

اگر به خارج از کشور سفر می کنید!

اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، فراموش نکنید نام فرزندتان را در پاسپورت خود اضافه کنید. پیش از حرکت، هتل را رزرو کنید تا بچه به بغل مجبور نباشید دنبال مکان استقرار بگردید.

حتما اعلام کنید که کودکی همراه شماست تا هر آنچه لازم است مانند تخت اضافه، صندلی غذا و… آماده باشد. پیش از عزیمت نیز به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا در صورت لزوم، واکسن مربوطه تجویز شود و پزشک به شما بگوید لازم است چه داروهایی همراه داشته باشید.

اگر به خارج از کشور سفر می کنید، تغییر ساعت ها می تواند ناراحت کننده باشد. تا حد ممکن فرزند خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید تا ساعات داخلی بدنش سریع تر تنظیم شود. بعد از چند روز، فرزندتان کاملا به وضعیت جدید عادت می کند.

در هنگام شست و شو کودک دقت کنید
توجه داشته باشید که در شستن نوزاد خود هنگام تعویض پوشک، خیلی با آلت تناسلی او بازی نکنید و همچنین آلت تناسلی نوزاد خود را به صورت حرکات رفت و برگشتی با دستتان (مالش دادن) نشورید تا  از بروز زود هنگام مسایل جنسی در بزرگسالی او خودداری شود. مراقب بند ناف کودک تان باشید. بهداشت لازم و نکات ایمنی لازم را رعایت کنید. ممکن است افتادن بند ناف بین یک هفته تا ۲۱ روز به طول بیانجامد.

شوهر عزیز در کنار همسر
بعد از تولد معمولا زنان شادمان هستند ولی ممکن است از روز سوم افسردگی بر آنها غلبه کند. به دلیل ایجاد افسردگی پس از زایمان در برخی از خانم ها، پیشنهاد می شود که پدران بیش تر از هر زمان دیگری به همسران خود توجه داشته باشند و ابراز محبت کنند و در کارهای مربوط به نوزاد نیز سعی کنند شرایط را فراهم کنند و به همسرشان کمک کنند تا همسرشان بتوانند زودتر بهبودی خود را به دست بیاورند. معمولا افسردگی بعد از زایمان ۲ هفته به طول می کشد.