علائم حساسیت در نوزادان

علائم حساسیت در نوزادان : تقریباً شما در دوران بارداری حاضر به انجام هرکاری هستید تا نوزادتان در برابر آلرژی های غذایی مصون باشد. از خوردن میگو خودداری کنید؟ خوردن تخم مرغ را از منوی غذای خود خارج کنید؟ مسئله ای نیست، سویا را نیز حذف کنید؟ و فکر می کنید که به این ترتیب همه مسائل حل شده است.

متاسفانه، توصیه ها در مورد پیشگیری از آلرژی غذایی هر روزه در حال تغییر است. بنابراین، زمانی که دوستی به شما کمی کره بادام زمینی تعارف می کند، چه باید کرد؟ این سوال مهمی است.

در واقع تنها ۶ درصد از نوزادان و بچه ها با آلرژی های غذایی واقعی دست به گریبان هستند و خوردن بعضی از مواد غذایی، سیستم ایمنی بدن آنها را به عکس العمل وادار می کند.

 آیا حساسیت ارثی است؟
نوزادانی بیشتر احتمال ابتلا به آلرژی را دارند (آلرژی های غذایی، تب یونجه، آسم یا اگزما) که یکی از والدین به آلرژی مبتلا باشد. اما در صورتی که اینطور باشد نیز شواهدی وجود ندارد که در زمانی که باردار هستید یا بعد از زایمان بایستی از خوردن این غذاها خودداری کنید (بجز غذاهایی که خودتان به آنها آلرژی دارید).

اگر با مشکل آلرژی غذایی در خانواده خود روبرو هستید، در ۴ تا ۶ ماه اول زندگی نوزادتان، او را بجز با شیر خود با هیچ چیز دیگری تغذیه نکنید و سپس با ادامه دادن آن، به او غذاهای سفت نیز بخورانید، به این ترتیب اینطور بنظر می رسد که شانس بیشتری به نوزاد خود برای مبتلا نشدن به آلرژی غذایی می دهید. دکتر گرییر می گوید: اگر شما بایستی نوزاد خود را قبل از چهار ماه، از شیر مادر بگیرید، احتمالاً شیرخشک هیدرولیزه شده بهتر از شیرخشک استاندارد از شیر گاو می باشد، حتماً با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.

این مشکلات هر روزه بیشتر می شوند. حوادث آلرژی غذایی در کودکان از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ به نسبت ۱۸ درصد افزایش یافته است. دانشمندان هنوز از دلیل آن مطمئن نیستند، اما تئوری ها نشان می دهند که بیشترشدن مراقبت های والدین و پزشکان از نوزادان، باعث می شود که نوزاد در اوایل زندگی خود کمتر در برابر باکتری ها و آلرژی های معمول قرار گرفته و سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف شده است. بااین حال باید این نکته را به خاطر داشت که آلرژی واقعی با حساسیت یا تحمل نکردن بعضی از غذاها متفاوت است، زیرا حساسیت یا تحمل نکردن باعث مشکلات ضعیف تری مثل گاز، تورم شکمی یا اسهال می شود.

در واقع تنها ۶ درصد از نوزادان و بچه ها با آلرژی های غذایی واقعی دست به گریبان هستند و خوردن بعضی از مواد غذایی، سیستم ایمنی بدن آنها را به عکس العمل وادار می کند. علایمی از جمله خارش شدید و اگزما تا مشکلات ناگهانی تنفسی و حتی شوک های خطرناک که زندگی نوزاد را تهدید می کند از جمله پیامد های ابتلا به این نوع آلرژی می باشند.

در گذشته، براین باور بودند که در دوران بارداری با پرهیز از خورن غذاهایی که احتمالا باعث آلرژی می شود یا تغذیه نوزاد باشیر مادر و دور نگهداشتن نوزادان از این نوع غذاها می توانند خطر ابتلا به آلرژی غذایی را کاهش دهند (این غذاها شامل گندم، سویا، شیرگاو، ماهی، بادام زمینی، تخم مرغ و مغز های درختی).

اما تحقیقات جدید خلاف آنرا ثابت کرده است. امروزه اینطور بنظر می رسد که دلیلی برای نه گفتن به غذاهایی که باعث آلرژی می شود وجود ندارد، خصوصا گندم، تخم مرغ و ماهی. در حقیقت پرهیز از مصرف این غذاها ممکن است حقیقتا خطر ابتلای نوزاد به آلرژی غذایی را افزایش دهد.

آیا می دانستید که؟ استفاده از لوسیون هایی که حاوی روغن بادام زمینی هستند بر روی پوست قرمز یا ترک خورده نوزاد خطر ابتلای او را به آلرژی بادام زمینی افزایش می دهد.

۲ گروه ازعلائم آلرژی
صحبت ما در این مطلب پیرامون آلرژی هایی است که منبع آنها غذاست. اما از آنجا که نوزاد جز از شیر مادر در ماه های نخست زندگی تغذیه نمی کند، بنابراین ریشه شناخت این آلرژی ها نیز مواد و خوراکی های مصرفی مادر است. رژیم غذایی مادر در دوران بارداری و شیردهی ممکن است منجر به بروز آلرژی در نوزاد شوند که این آلرژی ها را با دو دسته از عوارض عمده می توان شناخت:

۱. عوارض پوستی: مانند جوش، قرمزی، التهاب در دور لب ها، شکم، اطراف مقعد و گونه ها. در نوزادان به این علت که قادر به تحرک جسمانی زیادی نیستند و احتمال ابتلا به موارد مشابه مانند اگزمای پوستی که از راه تماس ایجاد می شود پایین است در اغلب موارد این نشانه ها حاکی از بروز آلرژی های غذایی است.

۲. عوارض غیرپوستی: این دسته از عوارض بیشتر با تغییراتی که در سیستم گوارشی نوزاد اتفاق می افتد، خودش را نشان می دهد. بروز مواردی مانند دل پیچه، اسهال، تغییر شکل یا قوام مدفوع یا مشاهده موارد غیرمعمول در مدفوع از نشانه های ابتلا به آلرژی و واکنش بدن نسبت به آن هستند.