طرز تهیه غذای کمکی برای نوزاد و کودک

طرز تهیه غذای کمکی برای نوزاد و کودک : یکی از مهم ترین مواردی که در سنین ۵ ماهگی باید خانواده ها در نظر بگیرند این است که قانون استانداردی برای شروع کردن غذای کمکی برای نوزادان وجود ندارد، غذای مغذی و سالم برای رشد کودکان بسیار مفید است. و می تواند در وزن گیری نوزاد نیز موثر باشد. غذای کمکی فرنی بهترین غذا برای نوزاد ۵ ماهه است.

طرز تهیه غذای کمکی برای نوزاد و کودکشروع و ترتیب غذای کمکی:.

هفته اول ماه هفتم : فرنی (آرد برنج یک قاشق مرباخوری)
هفته دوم ماه هفتم : حریر بادام یک قاشق مرباخوری
دو هفته آخر ماه هفتم : سوپ از ۳تا ۶ قاشق مرباخوری
دوهفته اول ماه هشتم : زرده تخم مرغ به مقدار کم اندازه یک نخود مخلوط با کمی شیر مادر یا آب جوشیده
دو هفته دوم ماه هشتم: پوره سبزیجات
دو هفته اول ماه نهم : اضافه کردن حبوبات به سوپ کودک
دو هفته دوم ماه نهم : آب میوه تازه خانگی
دو هفته اول ماه دهم : استفاده از تکه های کوچک میوه
دو هفته دوم ماه دهم : کته نرم که در آبگوشت یا مرغ پخته شده باشد.

۱- حریره جو (شش ماهگی به بعد)

این طرز تهیه پایه حریره غلات، بسیار ساده است.

 مواد لازم:

  • جو ارگانیک: یک دوم پیمانه
  •  آب: به میزان لازم

روش تهیه:

  1. در یک قابلمه کوچک آب را بجوشانید. جو دوسر را اضافه کرده و به آرامی به هم بزنید.
  2. بگذارید خوب پخته  شود. مرتب به هم بزنید
  3. بعد از پختن اجازه دهید خنک شود و بعد سرو کنید.

 اگر بخواهید حریره شیر و جو دوسر تهیه کنید، می‌توانید مقداری شیر مخصوص کودک (به اندازه لازم) و یک سر انگشت پودر هل سبز بریزید.

۲- پوره سیب و جو دوسر (شش ماهگی به بعد)

 حریره جو برای کودک یک ساله یک صبحانه لذیذ است .

 مواد لازم:

  • پودرجو دوسر: یک چهارم این پیمانه
  •  آب: یک پیمانه
  •  کره یا روغن: یک چهارم قاشق چای خوری
  •  سیب متوسط: یک عدد
  •  پودر بادام (در صورت اجازه پزشک اطفال): یک چهارم قاشق چایخوری

روش تهیه:

  1. در یک قابلمه کوچک آب و جو را ریخته وبا شعله کم بجوشانید تا پخته و نرم شود.
  2. سیب شسته و پوست کنده را ورقه ای خرد کنید و یا به صورت پوره له کنید.
  3. در حالی که پوره در حال غلیظ شدن است، کره و سیب را اضافه کنید و به هم بزنید.
  4. بعد از خنک شدن سرو کنید.

۳- املت جو دوسر (فینگر فود لذیذ برای کودکان هشت ماهه به بعد)

مواد لازم:

  •   پرک جو دوسر: یک پیمانه
  •  میوه و سبزی‌های پخته (به دلخواه ): یک چهارم پیمانه
  •  روغن زیتون: یک قاشق چایخوری
  •  زرده تخم مرغ: دو عدد

 طرز تهیه:

  1. در یک کاسه دو عدد زرده تخم را به هم زده و کنار بگذارید.
  2. موز را پوست کنده و ورقه ای ببرید.
  3. در یک تابه روغن زیتون را گرم کنید.
  4. جو دوسر پخته، میوه و زرده تخم مرغ را در روغن بریزید. آن را تفت دهید تا تخم مرغ پخته و بسته شود.
  5.  املت را به قطعات کوچک بریده و سرو کنید.

۴- حریره با سیب، گلابی و زردآلو (شش ماهگی به بعد)

مواد لازم:

  • سیب پوست کنده و خرد شده: یک عدد
  • گلابی رسیده پوست کنده و خرد شده: یک عدد
  • زرد آلو خشک خرد شده: چهارعدد
  • آب: چهار قاشق غذاخوری
  • شیر: ۱۵۰ میلی لیتر
  • جو پودر شده: ۱۵ گرم

روش تهیه:

  1. آب و میوه ها را در یک قابلمه کوچک بریزید. در قابلمه را ببندید تا میوه ها نرم شوند.
  2. در تابه کوچک جو پودر شده و شیر را مخلوط کنید. وقتی جوشید شعله را کم کنید.
  3. چند دقیقه آن را به هم بزنید.
  4. میوه های پخته و جو پخته شده را در ظرفی با هم مخلوط کنید و سپس سرو کنید.

۵- حریره موز و آرد جو برای شیر خوار (شش ماهگی به بعد)

مواد لازم:

  • جو دوسر: دو قاشق غذاخوری
  • آب: سه چهارم پیمانه
  • موز رسیده خرد شده: یک چهارم  پیمانه
  • پودرشکر خام: یک قاشق چای خوری

روش تهیه:

  1. جو دوسر را با سه چهارم پیمانه آب روی حرارت کم بگذارید و مرتب به هم بزنید تا به غلظت کافی برسد.
  2. وقتی که حریره به غظت مورد نظر رسید شعله را خاموش کنید. صبر کنید تا خنک شود.
  3. موز خرد شده را به حریره اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.

توجه: می توانید برای صرفه جویی در وقت از پرک چو دوسر استفاده کنید. اگر می خواهید از شکر خام استفاده کنید، آن را در یک قاشق غذا خوری آب حل کنید و بعد از صاف کردن به حریره اضافه کنید.