طرز تهیه غذای کمکی برای نوزاد و کودک
طرز تهیه غذای کمکی برای نوزاد و کودک : یکی از مهم ترین مواردی که در سنین ۵ ماهگی باید خانواده ها در نظر بگیرند این است که قانون استانداردی برای شروع کردن غذای کمکی برای نوزادان وجود ندارد، غذای مغذی و سالم برای رشد کودکان بسیار مفید است. و می تواند در وزن گیری نوزاد نیز موثر باشد. غذای کمکی فرنی بهترین غذا برای نوزاد ۵ ماهه است.
شروع و ترتیب غذای کمکی:.
هفته اول ماه هفتم : فرنی (آرد برنج یک قاشق مرباخوری)
هفته دوم ماه هفتم : حریر بادام یک قاشق مرباخوری
دو هفته آخر ماه هفتم : سوپ از ۳تا ۶ قاشق مرباخوری
دوهفته اول ماه هشتم : زرده تخم مرغ به مقدار کم اندازه یک نخود مخلوط با کمی شیر مادر یا آب جوشیده
دو هفته دوم ماه هشتم: پوره سبزیجات
دو هفته اول ماه نهم : اضافه کردن حبوبات به سوپ کودک
دو هفته دوم ماه نهم : آب میوه تازه خانگی
دو هفته اول ماه دهم : استفاده از تکه های کوچک میوه
دو هفته دوم ماه دهم : کته نرم که در آبگوشت یا مرغ پخته شده باشد.
۱- حریره جو (شش ماهگی به بعد)
این طرز تهیه پایه حریره غلات، بسیار ساده است.
مواد لازم:
- جو ارگانیک: یک دوم پیمانه
- آب: به میزان لازم
روش تهیه:
- در یک قابلمه کوچک آب را بجوشانید. جو دوسر را اضافه کرده و به آرامی به هم بزنید.
- بگذارید خوب پخته شود. مرتب به هم بزنید
- بعد از پختن اجازه دهید خنک شود و بعد سرو کنید.
اگر بخواهید حریره شیر و جو دوسر تهیه کنید، میتوانید مقداری شیر مخصوص کودک (به اندازه لازم) و یک سر انگشت پودر هل سبز بریزید.
۲- پوره سیب و جو دوسر (شش ماهگی به بعد)
حریره جو برای کودک یک ساله یک صبحانه لذیذ است .
مواد لازم:
- پودرجو دوسر: یک چهارم این پیمانه
- آب: یک پیمانه
- کره یا روغن: یک چهارم قاشق چای خوری
- سیب متوسط: یک عدد
- پودر بادام (در صورت اجازه پزشک اطفال): یک چهارم قاشق چایخوری
روش تهیه:
- در یک قابلمه کوچک آب و جو را ریخته وبا شعله کم بجوشانید تا پخته و نرم شود.
- سیب شسته و پوست کنده را ورقه ای خرد کنید و یا به صورت پوره له کنید.
- در حالی که پوره در حال غلیظ شدن است، کره و سیب را اضافه کنید و به هم بزنید.
- بعد از خنک شدن سرو کنید.
۳- املت جو دوسر (فینگر فود لذیذ برای کودکان هشت ماهه به بعد)
مواد لازم:
- پرک جو دوسر: یک پیمانه
- میوه و سبزیهای پخته (به دلخواه ): یک چهارم پیمانه
- روغن زیتون: یک قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ: دو عدد
طرز تهیه:
- در یک کاسه دو عدد زرده تخم را به هم زده و کنار بگذارید.
- موز را پوست کنده و ورقه ای ببرید.
- در یک تابه روغن زیتون را گرم کنید.
- جو دوسر پخته، میوه و زرده تخم مرغ را در روغن بریزید. آن را تفت دهید تا تخم مرغ پخته و بسته شود.
- املت را به قطعات کوچک بریده و سرو کنید.
۴- حریره با سیب، گلابی و زردآلو (شش ماهگی به بعد)
مواد لازم:
- سیب پوست کنده و خرد شده: یک عدد
- گلابی رسیده پوست کنده و خرد شده: یک عدد
- زرد آلو خشک خرد شده: چهارعدد
- آب: چهار قاشق غذاخوری
- شیر: ۱۵۰ میلی لیتر
- جو پودر شده: ۱۵ گرم
روش تهیه:
- آب و میوه ها را در یک قابلمه کوچک بریزید. در قابلمه را ببندید تا میوه ها نرم شوند.
- در تابه کوچک جو پودر شده و شیر را مخلوط کنید. وقتی جوشید شعله را کم کنید.
- چند دقیقه آن را به هم بزنید.
- میوه های پخته و جو پخته شده را در ظرفی با هم مخلوط کنید و سپس سرو کنید.
۵- حریره موز و آرد جو برای شیر خوار (شش ماهگی به بعد)
مواد لازم:
- جو دوسر: دو قاشق غذاخوری
- آب: سه چهارم پیمانه
- موز رسیده خرد شده: یک چهارم پیمانه
- پودرشکر خام: یک قاشق چای خوری
روش تهیه:
- جو دوسر را با سه چهارم پیمانه آب روی حرارت کم بگذارید و مرتب به هم بزنید تا به غلظت کافی برسد.
- وقتی که حریره به غظت مورد نظر رسید شعله را خاموش کنید. صبر کنید تا خنک شود.
- موز خرد شده را به حریره اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
توجه: می توانید برای صرفه جویی در وقت از پرک چو دوسر استفاده کنید. اگر می خواهید از شکر خام استفاده کنید، آن را در یک قاشق غذا خوری آب حل کنید و بعد از صاف کردن به حریره اضافه کنید.