سرما خوردگی و سرفه نوزادان

سرما خوردگی و سرفه نوزادان : تغییرات آب و هوا ممکن است باعث ایجاد سرفه در کودک تازه متولد شده شما شود ، نوزادی که به دلیل وضعیت جسمی او نمیتوان هر دارو و یا نسخه گیاهی را برایش استفاده کرد اما این دلیل بر عکس العمل کند نیست چرا که همیشه روش های طبیعی به دمنوش ها خلاصه نمی شوند و می توان با مالیدن برخی از آنها حتی به پوست سینه و گلوی نوزاد سرفه را تسکین داد ؛ حالا چه کاری می توان برای سرفه یک کودک انجام داد؟ آیا می خواهید داروهای درمان خانگی برای سرماخوردگی و سرفه نوزادان را بدانید؟سرفه نوزاد

قبل از به دنیا آمدن پسرم، هرگز به فکر این نبودم که در مورد درمانهای خانگی کاوش کنم ، من از یک جعبه ی بزرگ داروهای مختلف استفاده میکردم و توجهی به عوارض جانبی آن در بلند مدت نمی کردم اما وقتی به خودم آمدم، تصمیم گرفتم که زندگی بدون دارو، داشته باشم من می خواستم که کودکم سیستم ایمنی قوی داشته باشد و به دارو کمتر وابسته شود بنابراین سفر من برای کاوش به درمان های خانگی آغاز شد.

در سن های ابتدایی بچه ها مستعد ابتلا به سرماخوردگی و سرفه هستند به طور معمول سرماخوردگی بین ۷ تا ۱۰ روز زمان می برد تا رفع شود ،در طول این دوره کودک آشفته می شود و الگوی خوابش نیز مختل می شود.

علایم اولیه سرماخوردگی در کودکان شیرخوار عبارت اند از:

  • تب ناگهانی
  • بی قراری
  • تحریک پذیری و عطسه های فراوان

پس از چند ساعت علایم دیگر نیز شروع می شوند که شامل ترشح از بینی و گرفتگی آن می گردد که این موضوع می تواند منجر به اختلال در شیر خوردن شود. برخی از نوزادان در ابتدای سرماخوردگی ممکن است استفراغ کنند یا مبتلا به اسهال گردند. تب در هنگام سرماخوردگی ممکن است از چند ساعت تا سه روز طول بکشد.

با آمدن فصل سرما فرزندانمان در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند . در اینجا نکاتی برای درمان سرماخوردگی کودکان ذکر می شود .

بچه های بزرگتر اگر علائم شدید و جدی نداشته باشند نیاز به مراجعه به پزشک ندارند . ولی اگر کودک کوچکتر از سه ماه دارد با بروز اولین علائم سرماخوردگی به متخصص اطفال مراجعه نمایید . چون در بچه های کوچک علائم سرماخوردگی می تواند به خاطر یک بیماری جدی تر باشد یا به سرعت یک سرماخوردگی به یک بیماری شدید مثل ذات الریه تبدیل شود .در بچه های بزرگتر از سه ماه اگر علائم زیر وجود داشت به پزشک مراجعه نمایید .

درمان سرماخوردگی نوزادان

متاسفانه درمان قطعی برای سرماخوردگی وجود ندارد. آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن باکتری هایی که با بیماری همراهی دارد استفاده می شود ولی روی ویروس اثری ندارد . پس بهترین کاری که شما برای فرزندتان می توانید انجام دهید این است که علائم بیماری را کم کنید . باید بچه به اندازه کافی استراحت کند ومایعات فراوان بنوشد .

اگر تب دارد یا بی قرار است به او استامینوفن یا ایبوپروفن بدهید . در بچه های بزرگتر از شش ماه می توان ایبوپروفن داد و استفاده این دارو بلامانع است .به شرط اینکه بچه کم آبی نداشته باشد و یا مبتلا به استفراغ های زیاد نباشد . و البته مطمئن باشید که مقدار درستی به او داده شود .

این مهم است که توجه داشته باشید از هر داروی سرماخوردگی یا ضد سرفه در بچه های زیر دو سال نمی توان استفاده کرد چون می تواند خطر آفرین باشد . به یاد داشته باشید که سرفه باعث می شود که قسمت های تحتانی دستگاه تنفسی ( ریه ها ) از خلط پاک شود و نباید جلوی سرفه را گرفت .

اگر به خاطر بسته بودن بینی کودکتان نفس کشیدن برایش سخت می شود یا نمی تواند به خوبی شیر یا غذا بخورد از قطره ها یا اسپری های سالین استفاده کنید .می توانید بعد از ریختن قطره از وسائلی که مخصوص مکش ترشحات بینی است استفاده نمایید . پانزده تا بیست دقیقه قبل از شیر دادن به بچه دو قطره داخل بینی بریزید . هرگز از قطره های بینی که حاوی دارو است استفاده ننمایید و تنها مجاز به مصرف قطره کلرید سدیم می باشید .

هنگامی که از وسایل مکشی استفاده می کنید باید حباب آنرا در بیرون از بینی فشار داده و به آرامی نوک آنرا داخل بینی قرار داده و حباب را آهسته رها کنید . این وسیله در بچه های بالای شش ماه کارآیی زیادی ندارد ولی به هر حال قطره بینی در هر سنی موثر است .

یک دستگاه بخور در اتاق کودک روشن کنید . این وسیله باعث می شود ترشحات نرم شود و بچه احساس راحتی بیشتری کند .دستگاه را در نزدیک کودک ولی در محلی امن قرار دهید .حتما هر روز آب آنرا تعویض نمایید و مطمئن باشید که آب داخل آن تمیز باشد . دستگاه بخور سرد توصیه می شود مورد استفاده قرار گیرد .