راهنمای خرید شیشه شیر

راهنمای خرید شیشه شیر : تهیه شیشه شیر و پستانک و اینکه هنگام خرید آنها چه نکاتی را باید رعایت کرد، یکی از دغدغه‌های همیشگی تازه‌مادران است. وقتی اسم نوزاد و شیشه‌شیر به میان می‌آید، هیچ فرمولی برای انتخابی موفق وجود ندارد. بعضی نوزادان هر شیشه‌شیری را با یک لبخند می‌پذیرند و برخی دیگر فقط به یک نوع خاص از شیشه‌شیر رضایت می‌دهند. شاید انتخاب نوزادتان برای شما اولویت نداشته باشد و به یک برند خاص یا شسشت‌وشوی آسان شیشه‌شیر بیشتر اهمیت دهید.

اجزای شیشه‌شیر

شیشه‌شیرها معمولا از چهار عضو اصلی تشکیل می‌شوند: بطری که مایع را درون خود نگه می‎دارد. سری شیشه‌شیر که نوزاد مایع را از آن می‌مکد. سرپیچ که بخشی ضروری و شبیه یک حلقه است و درپوش. سری شیشه‌شیر بین سرپیچ و بطری قرار می‌گیرد و سرپیچ با چرخیدن روی بطری سفت می‌شود تا سری شیشه‌شیر در جای خودش قرار گیرد. درپوش که در اکثر شیشه‌شیرها یافت می‌شود، هنگام استفاده نشدن، از ورود گردوخاک و سایر عوامل بیرونی به درون شیشه‌شیر جلوگیری می‌کند.

تجهیزات را خریداری کنید

اگر بناست نوزاد شما شیر را در شیشه بخورد، پس باید بدانید که یک یا ۲ شیشه کفایت نمی‌کند. شما باید دست کم ۴ تا ۵ عدد شیشه داشته باشید و چه بسا بیشتر از این تعداد سر شیشه. اطلاعات دقیقی وجود ندارد که بتوان با استناد به آن‌ها مدعی شد کدام نوع از انواع شیشه از دیگری بهتر است، اما معمولاً شیشه‌ای که حین شستشو کاملاً تمیز شود و اثری از آثار شیر در آن باقی نماند، جنس مرغوب‌تری دارد.

شیشه شیر پلاستیکی،راهنمای خرید شیشه شیر

متداول‌ترین ماده‌ی استفاده‌شده در بطری‌های شیشه‌شیر پلاستیک است. پلاستیک ارزان و سبک است و به‌سادگی به مدل‌های مختلف شکل می‌گیرد. شیشه‌شیرهایی که بطری‌های پلاستیکی دارند، با افتادن نمی‌شکنند و همچنین رطوبت هوا را به بدنه‌ی خود نمی‌گیرند. شاید پدر و مادرهای باتجربه به شما راجع‌به استفاده از بطری‌های پلاستیکی هشدار دهند که شامل ماده‌ی مضر BPA هستند؛ اما از سال ۲۰۱۲ میلادی، سازمان جهانی غذا و دارو تنها استفاده از پلاستیک‌های بدون BPA را در ساخت شیشه‌شیرها مجاز اعلام کرد. اگر از شیشه‌شیرهای قدیمی استفاده می‌کنید یا دقیقا نوع پلاستیک بطری شیشه‌شیر مشخص نیست، می‌توانید به کمک نشان بازیافت ته بطری از ایمن‌بودن پلاستیک آن مطمئن شوید.
 
علامت‌های «#۱» و «#۲» و «#۴» از جنس پلی‌اتیلن و ایمن هستند و همچنین علامت «#۵» از جنس پلی‌پروپیلن و از نوع پلاستیک‌های ایمن محسوب می‌شود. علامت «#۷» برای بطری‌های از جنس پلی‌کربنات استفاده می‌شود که معمولا دارای BPA هستند و از پلاستیک‌های مضر به‌شمار می‌روند. یکی از معایب بزرگ بطری‌های پلاستیکی خراشیده‌شدن بدنه‌ی آن‌هاست. به هنگام شست‌وشو یا برخورد با موانع خارجی این بطری‌ها ممکن است دچار خراشیدگی شوند. باکتری‌ها در این خراش‌های ریز نفوذ می‌کنند و هنگام شست‌وشو از بین نمی‌روند. همچنین بطری‌‎های پلاستیکی پس از گذشت مدت‌زمانی از استفاده‌ ممکن است بو بگیرند و محتویات درون بطری را تحت‌تاثیر قرار دهند.

راهنمای خرید شیشه شیر

شیشه شیر شیشه‌ای

بطری‌های شیشه‌ای دارای یک سطح صاف هستند. به این معنی که پاک‌کردن شیر یا چربی از روی سطح آن‌ها کار بسیار آسانی است. اگر تا حالا بیش از ۱۰ دقیقه را صرف تمیزکردن بطرهای پلاستیکی می‌کردید، با انتخاب یک بطری شیشه‌ای لطف بزرگی در حق خود خواهید کرد. شیشه ماده‌ای طبیعی و ساخته‌شده از شن و ماسه (سیلیس)، خاکستر سودا و سنگ آهک است.
 
هیچ نگرانی در مورد مواد شیمیایی مضر موجود در شیشه، وجود ندارد. برای استریل‌کردن شیشه هم برخلاف بطری‌های پلاستیکی می‌‌توانید از آب‌جوش استفاده کنید و ترسی از فروپاشی ترکیبات آن نداشته باشید. درواقع بطری‌های شیشه‌ای برای همیشه باقی خواهند ماند؛ مگر اینکه شکسته شوند. اما بطرهای شیشه‌ای هنگام استفاده از مایعات سرد درون آن‌ها رطوبت محیط را به بدنه‌ی خود جذب می‌کنند. با این اوصاف اگر قانع شدید که از بطری شیشه‌ای برای شیشه‌شیر نوزادتان استفاده کنید، حتما با مهدکودک او هماهنگ کنید. چون بعضی از مهدکودک‌ها به دلیل شکسته‌شدن و آسیب‌زابودن تکه‌های شکسته‌ی بطری‌های شیشه‌ای، فقط استفاده از بطری‌های پلاستیکی را مجاز می‌دانند.

شیشه‌شیرهای ضدنفخ

معمولا نوزاد هنگام استفاده از شیشه‌شیر مقداری هوا هم می‌بلعد که به دلیل خلأ به‌وجودآمده درون شیشه‌شیر است. این هوا سبب نفخ‌کردن و دل‌درد او می‌شود. بیشتر تولید‌کنندگان شیشه‌شیر سعی کرده‌اند میزان هوای بلعیده‌شده را به حداقل برسانند. این تلاش‌ها به ابداع سیستم «ضدنفخ» (Anti-Colic) در شیشه‌شیرها منجر شده است. در این سیستم با قراردادن هوا درون شیشه‌شیر از ایجاد خلأ ناشی از مکیدن شیر جلوگیری می‌شود. با این سیستم نوزاد هوای کمتری بلعیده و به دل‌دردها کمتری دچار می‌شود. هرچند توصیه شده پس از هربار شیردادن، چه از طریق سینه‌ی مادر و چه با شیشه‌شیر، بادگلو (آروغ) نوزاد گرفته شود تا از نفخ‌کردن و بروز دل‌درد جلوگیری شود.

سری ارتودنسی

این نوع سری دارای شکل نامتقارن است و نوک آن زاویه‌دار به نظر می‌رسد. سری‌های ارتودنسی به این دلیل طراحی شده‌اند تا متناسب با شکل کام و لثه‌‎ی نوزاد باشند و فضای بیشتری جهت حرکت زبان و فک به هنگام مکیدن شیر وجود داشته باشد. این نوع سری‌های ارتودنسی از بروز بیماری‌های دهان و دندان با رشد نوزاد جلوگیری خواهند کرد. همچنین زاویه‌ی نوک این سری فضا را برای مخلوط‌شدن شیر و بزاق نوزاد جهت هضم بهتر فراهم می‌آورد.

پیشنهاد فروشگاه اینترنتی سیسمونی برای تغذیه کودکان خود استفاده از شیشه شیر های موجود در سایت می باشد که این شیشه ها در سری ها و بدنه های مختلف  می باشد.