خوردن آناناس در دوران بارداری

خوردن آناناس در دوران بارداری : در دوران بارداری،زنان از خوردن برخی ماده های غذایی مانند آناناس و پاپایا  اجتناب می کنند. زیرا شنیده اند که این میوه ها باعث سقط جنین مخصوصا در ماه های اول بارداری میشود. در این مقاله می خوانیم که آیا واقعا خوردن آناناس در دوران باردار مجاز است یا نه؟

آیا خوردن آناناس در بارداری مجاز است؟

 پاسخ بله است. بهتر است آناناس را در برنامه غذایی خود بگنجانید. خوردن یک یا دو برش آناناس در هفته در دوران بارداری نه تنها مضر نیست بلکه دارای فوایدی بر سلامت جنین و مادر دارد. خوردن بیش از اندازه آن ، مثلا ۷ تا ۱۰ برش در هفته باعث ایجاد مشکلاتی می شود. مفدار زیاد آن باعث افزایش مقدار بروملین در بدن میشود که می تواند منجر به سقط جنین شود. در  اینصورت هم می توانید از آب آناناس و یا کنسرو آن استفاده کنید که بروملین آن جداشده است.

خواص آناناس در دوران بارداری

آناناس حاوی مقدار زیادی ویتامین و املاح است که برای بارداری مفید است. مقدار اسید چرب اشباع آن بسیار پایین و فیبرش بسیار بالاست.

۱-ویتامین C:

تقویت سیستم ایمنی: آناناس حاوی مقادیر زیاد ویتامین C است که آنتی اکسیدانهای محلول در آب آن باعث ترمیم بافت آسیب دیده میشود و به  تقویت سیستم ایمنی در بارداری کمک می کند.

تولید کلاژن: یک فنجان آناناس نزدیک ۷۹ میلی گرم ویتامین C دارد که باعث افزایش تولید کلاژن میشود. کلاژن مسئول رشد پوست جنین، مفصل ها، استخوانها و تاندون است. یک فنجان آناناس خرد شده روزانه ۸۰ تا ۸۵ میلی گرم ویتامین C دارد.

۲-منگنز:

برای عملکرد آنزیم ها ضروری است و سلامت استخوانها و جلوگیری از استئوپروز را بر عهده دارد.

۳- ویتامین B1:

این ویتامین برای عملکرد ماهیچه ها و سلامت سیستم ایمنی و قلب اهمیت دارد.

۴-ویتامین B6:

مسئول آماده سازی آنتی بادی و تولید انرژی در بدن است.این ویتامین تهوع صبحگاهی را کم میکند.کمبود آن باعث کم خونی میشود. آناناس باعث تشکیل گلبول های قرمز میشود.

۵-مس:

در تولید گلبول های قرمز و عروق قلبی دخالت دارد.

۶-فیبر رژیمی:

منبع غنی از فیبر است که برای یبوست در مراحل اولیه خوب است.

۷-آهن و اسید فولیک

تامین کننده مقدار قابل توجه آهن و اسید فولیک در بدن است.

۸-بروملین

بروملین موجود در آناناس به از بین بردن باکتری های مضر در روده کمک میکند.

۹-خاصیت مدر بودن

باعث دفع آب اضافی در بدن میشود که از تورم در بارداری جلوگیری میکند.

۱۰-درمان واریس در بارداری

مصرف آناناس در بارداری باعث بهبود وضعیت واریس در بارداری میشود.

۱۱-کاهش فشار خون

ممکن است در طول بارداری دارای فشار خون بارداری شوید. آناناس به پایین آمدن فشارخون کمک کرده و مانع از ایجاد لخته خون میشود.

خطرات خوردن آناناس در بارداری

۱-رفلاکس و سوزش سردل

اگر معده شما حساس شده و خوب کار نمیکند از خوردن آناناس بپرهیزید. اسید موجود در آناناس باعث بدتر شدن آن میشود.

۲-خطر سقط

مصرف زیاد آناناس باعث افزایش مقدار بروملین در بدن شده که منجر به سقط و زایمان زودرس میشود. همچنین باعث استفراغ، راش پوستی و انقباضات  رحم در سه ماهه اول بارداری میشود.

۳-بالابردن قند خون

اگر شما در معرض دیابت بارداری هستید، آناناس باعث بالا بردن بیشتر قند شما میشود.

۴-اضافه وزن

اگر شما اضافه وزن دارید از مصرف آناناس بپرهیزید زیرا حاوی مقدار زیادی کالری است.

۵- اسهال

مصرف زیاد آن باعث اسهال میشود.

هشدار: اگر شما زخم معده، گاستریت، خطر سقط، مشکل انعقادی خون و یا فشار خون پایین دارید آناناس نخورید.

اگر شما برای اولین بار در دوران بارداری آناناس می خورید ممکن است علائم آلرژی را بروز کنید:

  • واکنش پوستی
  • خارش و ورم پوست
  • احتقان و گرفتگی بینی
  • آسم

این واکنش ها شبیه علائم آلرژی هستند و چند دقیقه بعد از مصرف آناناس بروز می کند.

خرافات در مورد آناناس در بارداری

مانند زعفران ، آناناس نیز برچسب این را خورده که غذای داغ است و در بارداری ممنوع است. تعدادی فکر میکنند که باعث زایمان میشود. برای این اثر باید آناناس در مقادیر خیلی زیاد مصرف شود.

زعفران در بارداری

چه مقدار آناناس را مادر باردار می تواند مصرف کند؟

در سه ماهه اول بارداری: پیشنهاد می شود در سه ماهه اول استفاده نشود.

سه ماهه دوم بارداری: بهتر است در مقدار کم مصرف شود. مقدار ۵۰ تا ۱۰۰ گرم برای ۲ تا ۳ بار در هر هفته

سه ماهه سوم بارداری: مقدار کم هر روز می توانید مصرف کنید. در هربار ۲۵۰ گرم مجاز هستید.