نکاتی برای همراهان اتاق زایمان
نکاتی برای همراهان اتاق زایمان : این که قرار است به عنوان یک همراه در اتاق زایمان حضور داشته باشید، کار بزرگ و مهمی است!
شخصی که قرار است وضع حمل کند خواه همسر شما باشد یا یکی از اعضای خانواده یا یک دوست، شما را به عنوان تکیه گاه و مشوق می بیند.
هرچند برایتان سخت است که درد و رنج او را هنگام زایمان ببینید ولی شما شاهد یکی از خاص ترین لحظات زندگی او خواهید بود.
در اینجا چند نکته وجود دارد تا به شما کمک کند یک همراه عالی باشید.
[b]بدانید با چه چیزی روبرو خواهید شد
زمانی که همراه هستید دیگر وقت مرور کتاب و مقالات در مورد زایمان نیست این کارها را پیشتر باید انجام میدادید. حالا وقت آن است که با اطلاعات اولیه ای که دارید و با ذهنی باز و جدیت کامل به کلاس های تولد نوزاد بروید. مانند همراهان دیگر که میخواهند این مرحله را پشت سر بگذارند.
اگر نمی توانید در کلاس ها شرکت کنید، از قبل تا حد امکان اطلاعات خود را تکمیل کنید. ویدئوهای زایمان ببینید، داستان های زوج ها را در این مورد بشنوید و برای تولد نوزاد یک برنامه ریزی پیش رو داشته باشید. دیدن این ویدئوها رایگان است و هر تعداد میتوانید ببینید تا خود را برای این روز مهم آماده کنید.
[b]برای انتظار آماده شوید
برخلاف آنچه در فیلم ها می بینیم، مراحل زایمان مادران باردار از ساعت ها قبل که به بیمارستان برسند شروع می شود. اغلب راحت تر است که مراحل اولیه زایمان در خانه باشد. بسیاری از بیمارستان ها مادران باردار را تا زمانی که انقباضات آنها منظم و به هر پنج دقیقه یک بار نرسد، پذیرش نمی کنند.
ممکن است بخواهید زمان انقباض ها را به دفعات ثبت کنید. لازم است هشیار باشید و اتفاقات پیش رو را به دقت شاهد باشید ولی لازم نیست پشت سر هم این کارها را انجام دهید. در دسترس باشید تا به هر چیزی نیاز داشت و به او ارامش میداد دسترسی داشته باشد؛ مثل تماشای برنامه مورد علاقه اش، قدم زدن یا در کنار او دراز کشیدن. این یک پروژه لحظه آخری یا یک کار روزمره نیست.
انعطاف پذیر باشید
این راهکارها برای همه مادران باردار یکسان نیست. قبل از روز موعود و تولد نوزاد، لازم است با هم حرف بزنید و در مورد انتظارات و مسئولیت هایی که در آینده ایجاد خواهد شد، گفتگو کنید.
در این صورت می توانید با در ذهن داشتن خواسته های مادر ابتکار عمل را بدست بگیرید. آمادگی داشته باشید چون ممکن است بعضی از مسئولیت ها جابه جا شوند و بخشی از کار یک همراه این است که بداند چه کاری را انجام دهد و چه کاری را انجام ندهد.
چیزی به دل نگیرید
مادر بارداری که زایمان اش نزدیک است احتمالا بیشتر در دنیای خودش است. زایمان کاری سخت و طولانی است و بعضی از آنها عمیقا در خود فرو می روند تا این مرحله را پشت سر بگذارند. بسیاری در این دوران زودرنج و حساس می شوند. برای مثال می خواهند در مراحل اول زایمان آنها را ماساژ دهید و بعد هنگام شروع زایمان تحمل لمس شدن را ندارند و باید بدانید که این هیچ قاعده مشخصی ندارد! لازم است رفتارهایش را به دل نگیرید.
وسایلی برای خود داشته باشید
بسیاری از مادران باردار مدت ها قبل از روز زایمان وسایل خود را آماده می کنند. ممکن است شما نیز مجبور باشید شب را در بیمارستان سپری کنید. پس یادتان نرود وسایلی برای خودتان بیاورید. لوازم ضروری:
لباس اضافی،
کفش مناسب،
مسواک و خمیردندان،
هر دارویی که ممکن است مورد نیاز باشد، تلفن برای مطلع کردن عزیزان و یک خوراکی سبک که لطفا بو ندشته باشد. بعضی از همراهان در وان یا زیر دوش مادر را همراهی می کنند. اگر فکر میکنید این کار را انجام میدهید حتما وسایل حمام با خود بیاورید.
سوال بپرسید
متخصصان پزشکی وظیفه دارند در مورد کارهای خود توضیح بدهند، البته نه همیشه! از پرسیدن سوال خجالت نکشید، چه در مورد روند پزشکی و کارهایی که برای کمک به مادر در حال زایمان باید انجام بدهید، خصوصا در مواقعی که مادر نمی تواند سوال کند.
وکیل او باشید
مادران بارداری که زمان زایمان شان نزدیک است، در شرایط مناسبی نیستند تا بتوانند تصمیمات سخت بگیرند یا دل و جرات درخواستی داشته باشید تا اگر درخواستی داشت برآورده کنید. ممکن است لازم باشد باشند.
در دسترس تا اگر درخواستی داشت برآورده کنید. ممکن است لازم باشد پزشکش را از خواب بیدار کنید، متخصص بیهوشی را فرابخوانید، یا اینکه یک آینه بیاورند. اگر مادر خواست از شیر خودش نوزاد را تغذیهکند، کاری کنید بلافاصله پس از تولد نوزاد بتواند این کار را انجام دهد و کسی آنجا باشد که اگر مشکلی پیش آمد رسیدگی کند.
کمک کنید تمرکز کند و آرام باشد
در صورت نیاز از روش هایی که در کلاس های تولد نوزاد یاد گرفته اید، استفاده کنید. برای مثال پیشنهاد کنید وضعیت نشستن خود را تغییر دهد یا تشویق اش کنید چیزی پیدا کند، مثل الگوی تنفس، چهره شما، یا حتی ماساژ پا که هنگام انقباضات روی آن تمرکز کند، و هر وقت که احساس کرد از پسش برنمی آید دوباره تمرکز او را جلب کنید.
محدودیت های خود را بشناسید
اتفاقات زیادی در اتاق زایمان می افتد. بدانید قرار است چه کارهایی انجام دهید و چه کارهایی را به عهده متخصص بگذارید.
برای مثال اگر برایتان سخت است بند ناف را قطع کنید زودتر به متخصص اطلاع دهید. (حتی اگر از قبل جزو برنامه تان بوده باشد).
فقط در آنجا حضور داشته باشید
همراه بودن از آن دسته کارهای مهمی است که انجام دادن آن و از دیدگاه اطرافیان از درجه بالایی برخوردار است.
حتی اگر بخواهید یا مجبور باشید که بیشتر کارها را به متخصص بسپارید، باز هم حضور شما اهمیت بالایی دارد.
مهم نیست شما چه احساسی دارید. ولی بدانید حس اعتماد و آرامش را در محبوبتان ایجاد کرده اید. کار شما فوق العاده است! همه چیز عالی پیش خواهد رفت.
بعد از این اتفاقات وقت کافی خواهید داشت تا به خودتان بپردازید.