دستور پخت غذای کمکی برای نوزادان
دستور پخت غذای کمکی برای نوزادان : شیر مادر تا پایان ۶ماهگی به تنهایی و بدون اضافه کردن هر نوع غذای کمکی برای رشد طبیعی شیرخوار کافی است. غذای کمکی در پایان ۶ ماهگی شروع می شود. همزمان با شروع غذای کمکی شیر مادر ادامه داشته و حتی دفعات تغذیه با شیر مادر افزایش می یابد.
۱- خوراک جو دوسر و سبزیجات
مواد لازم:
- روغن: یک قاشق غذاخوری
- لوبیا سیاه لپه شده: یک قاشق غذاخوری
- دانه خردل: یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز: یک عدد
- زنجبیل تازه خرد شده: یک قاشق چای خوری
- هویج خرد شده: یک چهارم پیمانه
- نخود فرنگی: یک چهارم پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- جو دوسر: یک پیمانه
- آب: یک پیمانه
- شیر: یک پیمانه
روش تهیه:
- روغن را در یک تابه ریخته و لوبیا را به آن اضافه کنید و تفت دهید. دانه های خردل را هم بریزید و صبر کنید تا پوک شوند. زنجبیل خرد شده و فلفل را هم بریزید.
- سبزیجات خرد شده مثل هویج و نخود سبز را هم بریزید. بعد از پختن نمک بزنید.
- جو پوست کنده و شیر را به آن اضافه کنید. پنج دقیقه دیگر بگذارید با هم پخته شوند. به صورت تازه سرو کنید.
۲- حریره کِرِمی موز
مواد لازم:
- شیر مادر یا مخصوص نوزاد: ۱۵۰ میلی گرم
- پرک جو دوسر: دو قاشق غذاخوری
- پوره موز یا موزه له شده: یک عدد
روش تهیه:
- در یک کاسه ماکروویو شیر و جو را مخلوط کنید. مایکروویو را روشن کنید و روی درجه بالا دو دقیقه بگذارید بپزد..
- از مایکروویو خارج کنید و به هم بزنید تا غلیظ شود.
- همچنین می توان در یک قابلمه کوچک و روی شعله اجاق بگذارید و مرتب به هم بزنید.
- وقتی که حریره به حرارت و غلظت دلخواه رسید موز پوره شده را به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط شود.
توجه: این حریره را می توان با پوره میوه های دیگر هم مثل هلو و سیب تهیه کرد. همچنین میتوانید کمی پودر دارچین به آن اضافه کنید.
۳- خوراک جو با کشمش و سیب ( شش ماهگی به بعد)
مواد لازم:
- جو پوست کنده: یک دوم پیمانه
- آب سیب: یک چهارم پیمانه
- شیر: یک دوم پیمانه
- آب: یک دوم پیمانه
- سیب پوست کنده: یک عدد
- جوز هندی: یک نوک انگشت
- کشمش: یک قاشق غذاخوری
روش تهیه:
- آب سیب و آب را در قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
- کشمش و سیب را در آب بریزید. جو را هم به محتویات قابلمه اضافه کنید. به هم بزنید و شعله را روی درجه متوسط بگذارید.
- بگدارید بجوشد. شعله را کم کنید و پودر جوز هندی را در قابلمه بریزید. بگذارید روی حرارت بماند تا غلیظ شود.
- قبل از سرو شیر را اضافه و مخلوط کنید.
- می توانید به وسیله چنگال یا گوشت کوب مواد را له و پوره کنید.
- همچنین میتوانید کشمش ها را در آب بخیسانید تا نرم تر شوند و بعد به غذا اضافه کنید.
۴- بیسکویت جو دوسر و موز (۱۰ ماهگی به بعد)
مواد لازم:
- جو دوسر: یک دوم پیمانه
- موزرسیده: یک عدد
روش تهیه:
- فر را روشن و روی درجه ۱۸۰ بگذارید. جو را پودر کنید و موز را با چنگال له کنید.
- موز و جو را مخلوط کنید، تا به صورت خمیر چسبناک دربیاید. مقداری از خمیر برداشته و به هر شکلی که می خواهید روی سینی فر قرار دهید.
- آنها را به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه در فر بپزید.
- وقتی رنگ آنها طلایی شد، از فر خارج کنید تا حالت ترد آنها حفظ شود.
۵- بلغور جو و سبزیجات مخلوط (شش ماهگی به بعد)
مواد لازم:
- تره فرنگی خرد شده: یک عدد
- هویچ پوست کنده خرد شده: یک عدد
- زردک (هویچ زرد) پوست کنده خرد شده: یک عدد
- کلم بروکلی پرپر شده: یک عدد
- پرک چو دوسر: سه قاشق غذاخوری
آماده سازی:
قسمت های سفت و ضخیم تره فرنگی را جدا کنید. تره فرنگی را تمیز کنید و آن را از طول دو نیم کنید. آنها را در یک کاسه آب بشویید و سپس خرد کنید.
روش تهیه:
- همه مواد را با آب در یک قابلمه کوچک بریزید و روی شعله گذاشته تا بجوشد.
- حرارت اجاق را کم کنید و بگذارید، حدود ۱۵-۱۰ دقیقه بپزند تا نرم شوند.
- وقتی به قدر کافی پختند، آنها را در غذاساز بریزید تا پوره شوند.
- می توانید برای بهتر شدن طعم، از سبزیجات خرد شده دیگر مثل تره یا جعفری در این غذا استفاده کنید.
۶- کلوچه پرک جو دوسر و سیب (۱۰ ماهگی به بعد)
مواد لازم:
- آرد: یک دوم پیمانه
- جو پوست کنده: یک دوم پیمانه
- کشمش: یک چهارم پیمانه
- پودر جوز هندی: یک قاشق چای خوری
- تخم مرغ: یک عدد
- پودر دارجین: یک قاشق چای خوری
- روغن گیاهی: یک چهارم پیمانه
- سس سیب (طرز تهیه آن را در دستور شماره ۷ گفته شده): یک دوم پیمانه
- جوش شیرین: یک دوم قاشق چای خوری
- نمک: به میزان لازم
روش تهیه:
- فر را روشن کنید و روی درجه ۱۸۰ تنظیم کنید.
- مواد خشک و تر را در دو کاسه جداگانه با هم مخلوط کنید و سپس مواد دو کاسه را با هم مخلوط کنید.
- سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید، با یک قاشق مربا خوری، از مواد بردارید و با فاصله روی کاغذ بریزید تا کل مواد تمام شود. در فر بگذارید تا پخته شوند.