آشپزی،پیشنهاد سالاد

مواد لازم:

سرکه بالزامیک ۱/۴ پیمانه
ماست یونانی ۲ قاشق غذاخوری
مربا توت فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۳/۲ قاشق غذاخوری
سیر ۱ حبه خردشده
نمک و فلفل به مقدار لازم
اسفناج جوان و کاهو ۳ پیمانه از هر کدام
پنیر فتا ۱/۲ پیمانه
دانه انار ۱/۲ پیمانه
گردو ۱/۴ پیمانه،خرد و تفت داده شود
سیب یک عدد

 

آشپزی،پیشنهاد سالاد

 روش تهیه – آشپزی،پیشنهاد سالاد :

 برای سس سالاد : سرکه،ماست،مربا،روغن،سیر،نمک و فلفل را در ظرفی مناسب باهم مخلوط کنید.

در ظرفی دیگر؛اسفناج،کاهو،سیب،پنیر،انار و گردو را با هم مخلوط کنید. نیمی از سس سالاد را اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنید. سپس باقیمانده سس را نیز اضافه کرده و سالاد را سرو و نوش جان کنید.

نکته: این سالاد سرشار از ویتامین B6, E, C , A ،فولات ، فیبر و… است.

ویتامین  B6: در بسیاری از غذاها وجود دارد، با خوردن غذا وارد بدن می شود و از قمستهای ابتدایی روده جذب خون می شود . در خون گیرنده های پروتئینی موجوداست کهB6را دریافت و منتقل می کند در حالیکه یک مولکول فسفر به آن اضافه شده است. گفتیم ویتامینهای محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند ولیکنB6 با اینکه محلول درآب است به میزان کم در عضلات ذخیره می شود و نیاز فرد را تا ۵ ماه تأمین می کند و پس از این مدت کمبود ویتامین در فرد بروز می کند .

ویتامین C: در میان ویتامین ها، ویتامین C بسیار شاخص و مورد نیاز است. این ویتامین برای سلامت بدن و تقویت دستگاه ایمنی ضروری است.اگر صبح ها خسته و بی انگیزه از خواب بیدار می شوید، اگر پوستتان کدر شده است یا مدام از عفونت های گوش و حلق و بینی رنج می برید و غیره احتمالا دچار کمبود ویتامین C شده اید.

منابع ویتامین A :

روغن جگر ماهی، هویج (در هویج ماده‌ای به نام کاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین آ می‌کند).

جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو، پنیر، زرده تخم مرغ، کره تازه، قلوه

و در سبزیجات بیش از همه «جعفری، کدو، اسفناج، کاهو، شاهی»

و در میوه‌جات بیش از همه «خربزه، گیلاس، موز، خرما، هلو، پرتقال» بیشتر از سایر مواد غذایی دارای ویتامین آ می‌باشد.

فولات B9:

ویتامین B9 که بیشتر تحت عنوان فولات یا فولیک اسید شناخته می‌شود در گستره‌ی بسیاری از مواد غذایی مثل سبزیجات سبز برگدار، غلات، گوشت و میوه یافت می‌شود.جذب فولات کافی در طول دوره‌ی رشد سریع مانند دوران بارداری، نوزادی و بزرگسالی بسیار حائز اهمیت است.

مارچوبه، پخته شده ، ۱ فنجان: ۲۴۳ میکروگرم

جگر گاو، پخته، ۹۵ گرم: ۲۱۵ میکروگرم

لوبیا چشم بلبلی پخته، یک دوم فنجان: ۱۷۹ میکروگرم

عدس پخته، ۱ فنجان: ۱۶۸ میکروگرم

لوبیا سفید پخته، یک دوم فنجان :۱۳۲ میکروگرم

اسفناج پخته، یک دوم فنجان: ۱۳۱ میکروگرم

کاهو، خرد شده، ۱ فنجان:۵۹ میکروگرم

آواکادو خام, یک دوم فنجان: ۵۹ میکروگرم

زرده تخم مرغ ، ۱ و ۲۷میکروگرم

موز ، ۱ و ۲۴ میکروگرم

قارچ ، کبابی شده، ا فنجان:۲۳ میکروگرم