چرا نباید به غذای کودک نمک زد؟
نمک دادن به نوزاد یا اضافه کردن نمک به غذای او
آیا می توان به غذای کودک نمک زد؟ چرا نباید زد؟ کلا غذای نوزاد چطور باید باشد؟
اگر فرزند کوچکی دارید که به سن شروع تغذیه تکمیلی رسیده، حتما شنیدید که نباید نمک به او دهید!
بسیاری از مادران برایشان سوال پیش می آید که چرا نباید نمک به نوزاد دهند.
حتی مقدار کم ؟ پس از چه سنی و چه مقدار نمک باید در برنامه غذایی نوزاد قرار داده شود؟
چرا نباید به غذای کودک نمک زد؟
نمک از دو ماه معدنی کلر و سدیم تشکیل شده.
از جمله عناصر بسیار مهم و ضروری در تغذیه انسان.
ولی با این وجود میزان مصرف نمک در برخی جوامع بسیار بالاست. و همین مصرف بی وریه باعث بروز پیامدهایی از قبیل چاقی و فشار خون بالا روی سلامت افراد شده. میزان نمک توصیه شده در بین بزرگسالان بین ۲ تا ۵ گرم در روز است. اما بهتر است از افزودن نمک به وعده غذایی کودک تا حد امکان جلوگیری شود. علتش هم غذایی که نوزاد با آن تغذیه می کند چه شیر، چه اولین پوره، باید نمکش مقدار طبیعی داشته باشد.
چه مقدار نمک دادن به کودک خوب است؟ از چه سنی خوب است به غذای او اضافه کنیم؟
نیاز نوزادان به نمک تا سن یک سالگی تقریبا کمتر از یک گرم در روز است.
همانگونه که پیش از این اشاره کردیم، شیر و سایر غذاهای مورداستفاده در برنامه غذایی او به طور طبیعی باید مقداری نمک داشته باشد. غیر از غذاهای فراوری شده و اماده. چون حاوی نمک ناسالم بوده.
- میزان نمک دادن به نوزاد و توصیه شده در سنین ۱ تا ۳ سالگی حدود ۲گرم در روز است.
چه راهکارهایی برای کاهش میزان این نمک دادن در وعده غذایی نوزاد می باشد؟
- برخی از انواع غذاها مانند پنیر و یاسبزیجات کنسرو شده طبیعتا نمکین هستند. پس میزان مصرف آن ها را کاهش دهید.
- چنانچه به هردلیل امکان تهیه غذای خانگی برای نوزاد نداشتید، محصولات اماده غذایی را چک کنید.
ببینید چقدر نمک استفاده شده. معمولا با عنوان سدیم روی برچسب این غذاها یاد می شو.
- اگر احساس کردید غذای کودک خیلی بی مزه ست از چاشنی های طبیعی استفاده کنید.
مثل مریم گلی، اویشن، رزماری و یا پاپریکا.
- باز درصورت اطلاعات بیشتر و اینکه چه سنی شروع کنید، با چه میزان، می توانید با پزشک اطفال مربوطه مشورت کنید.