دادن لعاب برنج به نوزاد چه مزایایی دارد؟
لعاب برنج برای نوزاد : چقدر به نوزاد لعاب برنج بدهیم خوب است؟
لعاب برنج درواقع نشاسته ایست که زمان جوشیدن برنج، همراه سایر موادمغذی در آب باقی می ماند.
بیشتر مادران قبل از اینکه برنج له شده را به برنامه غذایی کودک اضافه کنند، بهتر می دانند که ابتدا لعاب برنج را به او بدهند. از آنجای که برنج کلا یک ماده غذایی کم حساسیت شناخته شده است. درنتیجه یک غذای جامد ایده آل برای نوزاد بعد از شیر گرفتن می باشد. هم هضم آسان دارد و هم برای نوزادان بالاتر از ۵ماه توصیه می شود.
حالا چرا لعاب برنج ؟ مزایا یا فواید خاصی برای نوزاد دارد؟
دلیل پزشکان اطفال بر اینکه لعاب برنج برای نوزاد مفید است، به خاطر مزایای زیر است :
از شیرگرفتن نوزاد
درواقع لعاب برنج برای نوزاد می تواند شروع خوبی برای از شیرگرفتن نوزاد باشد.
هم شامل مواد مغذیست و هم هضم آسانی دارد . اما جایگزین شیرمادر به طور حتم نمی تواند باشد.
غنی از ویتامین هاست.
منبع خوبی از ویتامین ها ست؛ برنج.
از جمله نیاسین، ریوفلاوین، تیامین، و ویتامین ب۶. این ویتامین ها در ایجاد سیستم عصبی، بینایی، پوست و دستگاه گوارش بسیار ضروری اند. درواقع می توانند غذای مصرفی را به انرژی تبدیل کنند. این ویتامین ها محلول در آب می باشند، و برنج هم با جوشیدن در آب حل می شود.
به درمان اسهال کمک می کند.
برنج اجابت مزاج در نوزادان را کاهش می دهد.
درنتیجه برای بیماری اسهال، می توان از آن به همراه محلول آبرسان خوراکی ORS استفاده کرد. چون برنج نسبت به او اراس کالری بیشتری دارد، کربوهیدرات ها را به آهستگی در روده آزاد می کند.
به تسکین اگزما بسیار کمک می کند.
برای خشک و پوسته پوسته شدن پوست کودک درصورت اگزما بسیار کمک می کند.
پوستی که با آب محتوی نشاسته برنج شسته می شود، به طور قابل توجهی بهبود پیدا می کند. لعاب برنج هم به عنوان یک روش درمانی بدون عوارض می تواند استفاده شود. البته درصورت افزایش بثورات، باید آن را قطع کرد.
افزایش انرژی
کاهش تب نوزاد
نوزاد که خوب غذا نمی خورد، دادن لعاب برنج به نوزاد منبع بسیار خوب انرژی و مواد مغذی می تواند باشد. همچنین در کاهش تب بسیار موثر است.