خطرهای خانگی برای نوزادان

 خطرهای خانگی برای نوزادان : لابد تا به حال صدها بار با اخباری در خصوص تأثیرات منفی استفاده از تلفن همراه، تل لت، لپ تاپ و… برای کودکان رو به رو شده اید یا دغدغه ای که خودتان از زمان بارداری تا الان با آن دست و پنجه نرم کردید این بوده است که آیا اشعه های ساطع شده از این وسایل یا تماس کودکان با وای فای و… می تواند روی مغز و بدن و به طور کلی رشد جسمی و روحی اش اثر بگذارد یا خیر.

اتاق کودک نوپا

– مطمئن شوید که وضعیت تخت‌خواب خوب قرار گرفته و میز را از پنجره‌ها،‌لامپ‌ها،‌دکوری‌هایی که آویزان هستند، سیم‌های الکتریکی یا طناب‌ها، قفسه‌ها و مبلمانی که قابلیت بالا رفتن دارند، دور کنید.
– تخت‌خواب را منظم و بدون بالش،‌لحاف‌های سنگین،‌ضربه‌گیر‌های بزرگ یا حیوانات عروسکی بزرگ که می‌توانند خطر خفگی داشته باشند و یا بچه‌های بزرگتر از آنها بالا بروند دور نگه دارید.
– یک محل مخصوص برای پوشک‌ها و همه وسایل مربوط به تعویض پوشک نوزاد یا کودک نوپا در نظر بگیرید بنابر‌این دیگر شما ناچار نمی‌شوید او را برای آوردن این وسایل کمی تنها بگذارید.

خطرهای خانگی برای نوزادان

وای فای برای کودکان مضر است؟

بله؛ این را ما نمی گوییم بلکه نتیجه جدیدترین تحقیقاتی است که در خصوص تماس جنین، نوزاد و کودک با وای فای انجام شده و نشان داده است که کودکان به دلیل کوچک بودن جمجمه شان بیشتر در معرض آسیب های ناشی از چنین انرژی هایی هستند.
علاوه بر این در این دوران هنوز میزان آب در مغز کودکان زیاد است و در نتیجه اشعه را بیشتر به خودش جلب می کند. از جمله مهم ترین تاثیرات مخرب وای فای روی مغز کودک عدم تمرکز، نداشتن حافظه کوتاه مدت مناسب، سر درد، اختلال در خواب و کم خوابی، افسردگی، انزوای اجتماعی و خستگی مزمنی است که کودک را در کل روز رها نمی کند.
شاید این مسأله بتواند شما را توجیه کند که چرا بچه های امروزی در مقایسه با نسل ما و قبل تر به اصطلاح حال ندارند! در ضمن به این نکته هم توجه کنید که خطرات اینترنت وایمکس به دلیل طول موجش، از وای فای هم بیشتر است.
در ضمن بد نست بدانید که بر اساس مطالعاتی که در خصوص تاثیر اشعه ساطع شده از گجت ها در حدود ۳ سال قبل انجام شده، متخصصان به این نتیجه رسیده اند که بچه هایی که بیشتر از تلفن همراه استفاده می کنند، بیشتر هم دچار بیماری های خطرناکی همچون تومورهای مغزی می شوند. هر چند همه این تاثیرات منفی در حد مطالعات دانشگاهی است و هنوز انجمن غذا و داروی آمریکا مهم تاییدی بر این تاثیرات نامطلوب نزده و استفاده از گجت ها را برای کودکان و نوجوانان محدود نکرده ولی از آنجا که قدیمی ها گفته اند احتیاط شرط عقل است، بهتر است تا حد امکان بچه ها را از این ابزارهای الکترونیکی دور نگه دارید.

تلفن‌های همراه امروز دیگر فقط برای برقراری ارتباط صوتی با دیگران استفاده نمی‌شوند. درواقع به نظر می‌رسد این نوع استفاده از تلفن‌های هوشمند تا حدی به حاشیه رانده شده و این ابزارهای الکترونیکی بیشتر برای حضور در شبکه‌های مجازی، بازی‌های آنلاین و غیرآنلاین، دیدن فیلم و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. آیا آماده هستید چنین امکانی را برای فرزندتان فراهم کنید؟

تعامل اجتماعی که از طریق این ابزارها ایجاد می‌شود، اتفاق مثبتی است، اما یادتان باشد کودک ۱۲-۸ ساله شما ممکن است از طریق تلفن‌همراه هوشمند خود قربانی «قلدری سایبری» همکلاسی‌هایش شود. از طرف دیگر از آنجا که اکثر تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و… مجهز به برنامه‌های مکان‌یاب هستند، کودکان ۶-۵ ساله شما ممکن است قربانی یک کودک‌آزاری شوند.

با اینکه هنوز بررسی‌های کافی در زمینه شناسایی تاثیر این ابزارها بر سلامت روانی کودک انجام نشده، اما مطالعات اولیه نشان می‌دهد استفاده بیش ‌از حد و مکرر از تبلت‌، آی‌فون و… تمرکز کودک را از بین می‌برد و احتمال ایجاد رفتارهای وسواس‌گونه را بیشتر می‌کند.

وقتی ما بچه بودیم برایمان لالایی یا قصه می‌گفتند تا خوابمان ببرد. نسل بعد از ما عروسک و خرس پشمالویشان را بغل می‌گرفتند و می‌خوابیدند اما بچه‌های امروزی بدون آی‌فون و تبلت زیر پتو نمی‌روند! مطالعاتی که به تازگی انجام گرفته حاکی از آن است که تبلت‌ها و تلفن‌های همراه هوشمند به‌ویژه اگر کودک بلد باشد با استفاده از آن برای دیگران پیامک بفرستد یا پیامک‌های دریافتی را بخواند، الگوی خواب او را مختل می‌کند و این مساله نه فقط بر هوش کودک بلکه حتی بر رشد جسمی او نیز تاثیر منفی خواهد داشت.

خطرات وای فای