لیست خوراکی های ممنوعه در دوران بارداری
لیست خوراکی های ممنوعه در دوران بارداری : از اولین قرارملاقاتتان با دکتر در دوران بارداری، حرفهای زیادی درمورد مواد غذایی که باید در این دوران بخورید یا بنوشید مثل کلسیم و اسیدفولیک به گوشتان میخورد. اما آیا میدانید از چه موادغذایی باید دوری کنید؟ توصیههای این چنینی هر سال تغییر میکنند و خیلی از چیزهایی که خوردن آنها قبلاً برای خانمهای باردار اشکالی نداشت الان در لیست موادغذایی ممنوعه برای آنها قرار گرفته است.
در مورد تغذیه غذاهای گرمی و سردی زیاد نخورید. تغذیه تان متعادل باشد. در مورد سایر موارد تغذیه به نکات زیر ( لیست خوراکی های ممنوعه در دوران بارداری ) توجه کنید:
کافئین
سالهای زیادی است که گفته میشود مصرف مقدار زیاد کافئین در روز—چه از طریق قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابههای انرژیزا– در طول دوران بارداری با خطر سقطجنین همراه است و تحقیقی که در سال ۲۰۰۸ انجام گرفت، آن را تایید میکند.مقدار زیاد کافئین در روز – چه از طریق قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابه های انرژی زا – در طول دوران بارداری با خطر سقط جنین همراه است خیلی خوب است که در این دوران از نوشیدنی های بدون کافئین استفاده کنید، به ویژه در سه ماهه اول بارداری که خطر سقط جنین بیشتر است.
پنیر نرم
بهتر است از مصرف پنیرهایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و سایر پنیرهای نرم خودداری کنید. چون ممکن است پاستوریزه نباشند و آلوده به لیتریا باشند – باکتری که می تواند موجب مسمومیت غذایی شود.- این پنیرهای نرم به این علت خطرناک هستند که مثل پنیرهای چدار و پارمزان با فراوری باکتری هایشان به طور طبیعی کشته نشده است. و چون زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض بیماری های مربوط به مواد غذایی قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداری اتفاق بیفتد ممکن است موجب سقط جنین یا زایمان زودرس شود.
گوشت
موقع خرید گوشت باید خیلی دقت کنید. خرید محصولات فریزشده و منجمد ممکن است آلوده به لیستریا باشند. به همین دلیل، گوشتها را در آب جوش انداخته و بجوشانید تا باکتریهای آن کشته شود. و موقع پخت حتماً انواع گوشت را تا متوسط و کامل بپزید. این گوشتها ممکن است آلوده به تاکسوپلاسما باشند که انگلی است که موجب یک نوع عفونت میشود و بااینکه نادر است اما ممکن است موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا یک مشکل حاد برای سلامتی شود.
غذای کنسروی و فست فودها
مصرف غذاهای کنسرو شده و غذاهایی که تحت تاثیر امواج مایکروویو قرار گرفته اند خطر سقط جنین را تا ۸۰ درصد افزایش می دهند. لیستریا، برخلاف بسیاری از میکروب های غذایی می تواند در دمای درون یخچال هم رشد کند. به همین دلیل خانم های باردار باید از مصرف گوشت های سرد آماده خوردن مانند کالباس خودداری کنند مگر اینکه آن را خوب حرارت دهند و بلافاصله پس از پخت، مصرف کنند.
دسرهای خانگی
در تهیه بسیاری از دسرهای خانگی از تخم مرغ خام استفاده می شود. اگر هوس این دسرها را کردید، خودتان در خانه با استفاده از تخم مرغ پاستوریزه آنها را تهیه کنید. سفیده تخم مرغ و شکر زده شده را که برای تزیین کیک و شیرینی استفاده می شود، فقط در صورتی که مطمئن هستید تخم مرغ آن پاستوریزه است، بخورید.
مرغ بریان
مرغ های بریان درسته انتخاب مناسبی برای خانم های باردار نیستند. برای تهیه این مرغ ها معمولاچند ردیف مرغ در یک فر قرار می گیرند و ممکن است آب گوشت خام یک مرغ روی مرغ های پخته بریزد و آنها را آلوده به باکتری کند. گاهی مرغ خوب نمی پزد. مبارزه با عفونت های گوارشی در بارداری مشکل است. در این دوران بهتر است گوشت منجمد بخرید و آن را در همان حالت منجمد بپزید. گوشت های ضخیم باید تا ۸۲ درجه سانتی گراد حرارت ببیند.
سوشی
اگر از طرفداران این غذای لذیذ هستید، باید ۹ ماه خوردنش را فراموش کنید. هرچند غذاهای دریایی منبع بسیار خوب پروتئین هستند اما غذاهای دریایی خام می توانند منبع انگل و باکتری باشند. سازمان غذا و داروی آمریکا پیشنهاد می کند زنان باردار فقط گوشت ماهی یا سایر غذاهای دریایی که به طور کامل پخته شده است، بخورند.
شیر غیرپاستوریزه
اگر به فکر رفتن به یک روستا و خوردن شیر تازه گاو هستید، این برنامه را به تعویق بیندازید. شیر تازه غیرپاستوریزه ممکن است به لیستریا آلوده باشد. فقط شیرهای پاستوریزه با بسته بندی بهداشتی را خریداری و مصرف کنید.
الکل
توصیهای که درمورد الکل داده میشود کاملاً مشخص است: در سال ۲۰۰۵ وزارت بهداشت امریکا بیانیهای ارائه کرد که در آن از کلیه زنان باردار و آنهایی که میخواهند باردارند شوند خواست که از مصرف نوشیدنیهای الکلی خودداری کنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها نیز آن را تایید کرده و عنوان کرد که هیچ مقدار مصرف ایمن از الکل برای زنان باردار وجود ندارد. شاید پزشک خانوادگیتان بگوید مصرف یک مقدار کم هرازگاهی آن اشکالی نداشته باشد اما بد نیست بدانید که: الکل بلافاصله از جفت عبور میکند یعنی وقتی شما مینوشید، فرزندتان هم مینوشد.
زنانی که مداوم الکل مصرف میکنند، فرزندشان را در معرض اختلال جنین الکلی قرار میدهند که موجب ناتوانیهای یادگیری متوسط تا شدید، ناهنجاریهای فیزیکی و اختلالات مربوط به سیستم عصبی مرکزی بدن قرار میدهد. و در یک تحقیق که در سال ۲۰۰۷ انجام شد، مشخص گردید که بچههایی که مادرشان در طول بارداری الکل مصرف کرده بود، بعدها در دوران کودکی دچار مشکلات رفتاری و اخلاقی میشوند.
امتیاز بینندگان:۵ ستاره