گوش نوزادو کی خوبه سوراخ کنیم؟
سوراخ کردن گوش نوزاد
سوراخ کردن گوش رسمی قدیمی است که هنوز طرفداران زیادی در بین خانم ها دارد .
این رسم از زمان مادر بزرگ های ما تا کنون ادامه داشته و این روزها فقط شکل و شمایلش عوض شده است.
اما زمان مناسب برای سوراخ کردن گوش نوزاد کی هست؟
توصیه ای که میشه، نباید تا قبل از ۶ ماهگی گوش نوزاد رو سوراخ کرد!
گوش نوزاد رو باید بعد از ۶ ماهگی سوراخ کرد. چرا؟
بخاطر اینکه تا قبل از ۶ ماهگی سیستم ایمنی بدن نوزاد ضعیف است و کاملا مجهز نشده و نمی تواند با عفونت احتمالی سوراخ کردن گوش مبارزه کند.
نکته بعدی؛ دو سالگی سن مناسب سوراخ کردن گوش نوزاد هست؟
دوسالگی به چند دلیل خوبه گوش نوزاد رو سوراخ کرد.
اول اینک بدن نوزاد مستعد ابتلا به آلرژی نیست.
درضمن لاله گوش نرمه، و نشان داده شده که بچه های بین ۱ تا ۱۰ سال که گوششون رو سوراخ می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به کلوئیدها قرار دارند.
چطور گوش نوزاد رو سوراخ می کنند؟
مراحل سوراخ کردن گوش نوزاد :
مرحله اول:
تکنسین یا پزشک با تمیز کردن گوش با الکل یا هر ماده ضدعفونی کننده محل سوراخ را ضدعفونی می کند.
برای حفظ بهداشت بهتر است از دستکش جراحی استفاده شود.
مرحله دوم:
سوراخ کردن می تواند از طریق سوزن های ابتدایی یا دستگاه های سوراخ کننده انجام شود.
هر دو آنها باعث کمی درد می شود اما فقط طی چند دقیقه ای که فرایند سوراخ کردن انجام می شود.
مرحله سوم:
سوراخ ها را با گوشواره ای از جنس طلا پر خواهد شد تا از بسته شدن سوراخ جلوگیری شود.
از این نظر طلا استفاده می شود که احتمال عفونت در آن کمتر است.
مرحله چهارم:
مواد ضدعفونی کننده باید در محل سوراخ کردن استفاده شود و دو بار در روز و به مدت یک هفته این کار انجام شود.
تا ۶ هفته آینده باید هر هفته گوشواره های راست و چپ را با هم عوض کنید.
بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد چه اقداماتی لازمه؟
حددوا ۴ تا ۶ هفته طول می کشد که سوراخ گوش بهتر شود.
در طی این مدت هم بررسی کنید گوش بچه عفونت نکنه.
گوشواره ها رو هفته ای یک بار از یک گوش به گوش دیگه تعویض کنید.
هربار که گوشواره روخارج می کنید، با یک پنبه آغشته به مواد ضد عفونی کننده تمیز کنید.
برای اینکه از تکثیر باکتری ها جلوگیری بشه، ۴۵ روز یک بار بعد از عمل سوراخ کردن گوش،اونو ضد عفونی کنید.
ناحیه اطراف گوش رو با صابون ضد باکتری مخصوص بشویید.
کودک رو از گرد و غبار دور نگه دارید چون ممکنه حامل باکتری باشند.