نوزاد هشت ماهه چه مراقبت هایی لازم داره؟
مراقبت های نوزاد هشت ماهه :
مراقبت از نوزاد کار تقریبا دشواری می باشد.
حالا که به تغییرات قبلی عادت کردید، منتظر چالش های جدید نوزاد باشید. چون کارتون دیگه سخت تر شده!
شاید ندانید که چطور میشه با همه این تغییرات کنار اومد. از این رو به شما یکسری راهکارهای مناسب ارائه میدیم. راهکارهایی برای رویارویی با این چالش ها…
اینکه در هر موقعیتی چه عملکردی داشته باشید!
اول یه مروری می کنیم روی وضعیت رشد نوزاد هشت ماهه ، که در این مدت چقدر رشد می کنه!
در هشت ماهگی، نوزاد وزنش دوبرابر زمان تولدش می باشد. مثلا پسران ۸ تا ۹ کیلوگرم وزن می گیرند، دختران هم وزنشان تقریبا ۲۰۰ گرم کمتر از پسرهاست. روند وزن گیری نوزادان یکی از دغدغه های والدین است. در ماه های نزدیک به تولدشون این روند، کند میشه. اما طبیعیه و جای نگرانی نداره. در چنین مواقعی نمودار رشد، به متخصص می تواند کمک کند.
در این سن با نگاهی به پاهای نوزادتان میشه تشخیص هایی داد، مثلا موقع خوابیدن به پشت، پاها و انگشتان پاش رو ببینید.
معمولا به سمت داخل برگشتند، البته با یکی دوقدم راه رفتن، این حالت پاها و انگشتان عوض می شود. نوزاد که به ۱۸ ماهگی می رسد، حالت کبوتری پاهایش از بین میرود، و رباط های لگن سفت می شوند. کم کم انگشتان پا حالت صاف و رو به جلو میگیرند.
پس این چیزها جای نگرانی نداره.
لایه ای از چربی کف پای نوزاد در ۸ماهگی دیده میشه. این لایه برای محافظت از نوزاد می باشد. در نتیجه پا صاف و بدون قوس می شود. بعد از گذشت ۲ سه سال از بین می رود.
حالا نوبت به مراقبت های نوزاد هشت ماهگی میرسه؛ اول تغذیه :
حالا دیگه به طور روزانه، نیمی از کالری مورد نیاز نوزاد، تغذیه ای به شکل جامد یا پوره شده است. نیم دیگر کالری مورد نیازش هم از شیر مادر یا شیر خشک تامین میشود. نوزاد ۸ ماهه حدودا ۷۵۰ تا ۹۰۰ کیلوکالری در روز نیاز داره. می توانید طعم ها و بافت های جدید غذاها رو در این سن به او بدهید.
می توانید با ماست، جودوسر، یا موزهای پوره شده شروع کنید، که مهارت جویدن را یاد بگیرند.
مورد بعدی در مراقبت های نوزاد هشت ماهه خواب نوزاده!
نوزاد ۸ ماهه شب که می شود، حدودا ۹ الی ۱۲ ساعت باید بخوابد. در طول روز هم حدود ۲ نوبت نیاز به خواب دارد، که هر نوبت می تواند بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت باشد. فقط احتمالش هست که نوزاد در این مدت هم، اختلالات خواب سراغش بیاید. مثلا شروع اضطراب جدایی نوزاد همین سن هست، بخاطر همین نوزاد ممکنه کمتر از گذشته بخوابه و یا شب ها از خواب بپره.
اگر نوزاد در اتاق خودش می خوابه، در اتاق را باز بگذارید تا بتواند صدای شما را بشنود. یا اینکه نوزاد را با یک چیز کوچک، مثل پتو، یا اسباب بازی که دوست دارد، آرام کنید. اگر هم اواسط شب از خواب پرید یا گریه کرد، کنارش بروید، اما چراغ اتاق رو روشن نکنید. نوزاد رو بغل کنید، و قدم بزنید. اصلا به رختخواب خودتون هم نبرید.
مهمترین نکته در مراقبت های نوزاد هشت ماهه ، میرسه به ایمنی نوزاد در خانه!
در حال حاضر نوزاد در حال بزرگ شدن است و مهارت هاش در حال آزموده شدن هستند. پس باید در درجه اول از محیط خانه مطمئن شوید. از مبلمان و وسایل اتاق نوزاد گرفته، تا پریز برق، درب های کابینت، همگی برای امنیت بیشتر نوزاد نیاز به ایمن سازی دارند.
مهارت های گفتاری و زبان نوزاد در این سن چطوره؟
نوزاد دیگه در هشت ماهگی می تونه با کلمات پایه ای مثل “م”، “ب”، “د” شروع کنه. سن کنجکاوی نوزاد از الان شروع شده، و سراغ همه چیز می رود. اسباب بازی ها یا اسباب و وسایل خانه همه رو بررسی می کنه. مثلا دیگه با اشاره با انگشتش، طلب چیزی رو می کنه.
نشستن و ایستادن و یا مهارت های حرکتی نوزاد در حال حاضر چطوره؟
نوزاد هشت ماهه دیگه بدون پشتوانه، قادر به نشستن می باشد. در حالی که نشسته، میتونه بازوش رو دراز کنه. همین نشانه ای از توانایی انعطاف پذیری عضلات پشتی نوزاد است.
نوزاد در این سن به سمت یک صدا حرکت می کند.
مثلا صدایش کنید یا حواسش رو با صدایی پرت کنید، با مهارت حرکتی اش به سمت اون صدا می رود. در مورد ایستادن هم باید خیلی مراقب باشید! چون وقتی کودک عمودی می ایستد، وزنش روی دوپایش می باشد. اما هنوز تعادلش را نمی تواند حفظ کند.
پس به پشتیبانی شما نیاز داره.
چه موقع باید نگران نوزاد هشت ماهه مان شویم؟
- وقتی با کمک هم نمی تواند بنشیند.
- دارای عضلات سفتیه.
زمانی که بلندش می کنید، پاهایش باید زمین را لمس کند، اگر این کار رو نکرد، یک مشکلی هست.
- نوزاد صدایی ایجاد نکند. کاملا ساکت باشد، و هیچ صدایی تولید نکند، نشان از تاخیر در رشد او دارد.
- چهره های آشنا را تشخیص نمی دهد. پس نشان از مشکل شناختی او دارد.