نوشیدنیها و مایعات مضر برای کودکان شیرخوار
نوشیدنیها و مایعات مضر برای کودکان شیرخوار : نوشیدن آب به مقدار کم ولی کافی برای کودکان بعد از اینکه خوردن غذاهای کمکی را شروع کردند لازم است، اما برای دادن آبمیوههای خانگی به کودکان شیرخوار بهتر است فعلاً صبر کنید و آنها را برای مدتی بعد بگذارید تا کودکان بعد از چشیدن طعم شیرین آبمیوهٔ خانگی از نوشیدن آب امتناع نکند.
آبمیوه و نوشیدنیهای میوهای
درست است که این نوشیدنیها حاوی میوه است، اما این به معنای کاملاً بیضرر بودن آنها نیست. فیبر موجود در میوۀ تازه در فرایند گرفتن آب آن تا حد زیادی از دست میرود و آنچه باقی میماند مقدار زیادی شکر است. آبمیوه همچنین میتواند در برخی کودکان باعث ایجاد اسهال شود. همچنین آبِ میوه اساساً تفالهای مملو از کالری است و استفاده از آن برای شیرین کردن غذای کودکتان نیز فکر خوبی نیست. قندهای موجود در آبمیوه میتواند باعث شود غذا سریعتر از دستگاه گوارش عبور کند که در نتیجه در توانایی بدن برای جذب مواد مغذی اختلال ایجاد شود.
همچنین آبمیوه، ویتامین C ضروری برای کودکان را تأمین نمیکند. کارشناسان توصیه میکنند که کودکان کوچکتر از شش ماه فقط شیر مادر یا شیر خشک بنوشند. اگر کودکتان شش ماهه یا بزرگتر است و شما تصمیم گرفتهاید که به او آبمیوه بدهید، این کار را فقط گهگاه انجام دهید. کارشناسان توصیه میکنند که به این کودکان نیز روزانه بیشتر از ۱۲۰ تا ۱۸۰ میلیلیتر آبمیوۀ ۱۰۰ درصد طبیعی ندهید و به یاد داشته باشید که باز هم پورهٔ خود میوه به آبمیوهٔ طبیعی ارجحیت دارد.
نوشیدنیهای موجود در فروشگاهها را که برای مثال برچسب نوشیدنی میوهای دارد نیز به کودکتان ندهید، زیرا این نوشیدنیها اغلب حاوی مقدار بسیار کمی آب میوه و مقدار زیادی آب، شیرینکننده و رنگدهنده است.
کودکان شش تا ۱۲ ماهه میتوانند روزانه مقادیر مشخص و کمی آب بنوشند، اما شیر مادر یا شیر خشک هنوز هم باید نوشیدنی اصلی آنها باشد و پس از اولین سالگرد تولد کودکتان میتوانید زیر نظر پزشک کودک به او مقداری شیر گاو نیز بدهید. یادتان باشد که کودک نوپای شما نیز میتواند تا زمانی که هر دوی شما بخواهید به خوردن شیر مادر ادامه دهد.
انواع نوشابه
نوشابهها چه نوشابۀ معمولی و چه رژیمی، مطلقاً هیچ مواد مغذی ندارد و خوردن هر کدام از این دو نوع نوشابه به معنای این است که کودکان مقدار کمتری از غذاهای مغذی و ارزشمندی را که بدنشان واقعاً نیاز دارد میخورند. نوشابۀ معمولی همچنین حاوی مقدار زیادی قند است که میتواند باعث پوسیدگی دندانها شود. همچنین طبق یکی از پژوهشهایی که روی عادات غذایی کودکان و خردسالان انجام شده است، کودکانی که از سن پایین به آنها نوشیدنیهایی مثل نوشابه، لیموناد و موارد مشابه داده میشود، این عادت خیلی زود به یک عادت غذایی نادرست در رژیم غذایی آنها تبدیل شده است که بر اساس این پژوهش در دو سالگی بیشتر از ۱۰ درصد این کودکان هر روز نوشابه مینوشند که طبعاً اتفاق ناخوشایندی خواهد بود.
امتیاز بینندگان:۵ ستاره
امتیاز بینندگان:۵ ستاره