علائم بارداری

علائم بارداری فقط حالت تهوع نیست بلکه توجه به نشانه های زیادی قبل از انجام آزمایش خون می تواند نتیجه مثبت را خبر دهد و بارداری،تغییرات فیزیکی و هورمونی زیادی را برای خانمها به همراه دارد.

زمانیکه زن و شوهری تصمیم به بچه دار شدن می گیرند پس بیشتر شرایط را برای بچه دار شدن فراهم کرده اند.اکثر زنانی که منتظر بروز علائم بارداری در خود هستند با دقت کردن به این علائم می توانند نتیجه مثبت را قبل از انجام آزمایش بدست بیاورند.

گرچه تنها راه قطعی برای اثبات بارداری یا عدم بارداری آزمایش خون بارداری است، اما برخی علائم برای بارداری وجود دارد که میتواند شما را راهنمایی کند. البته دقت نمایید این علائم قطعی نیستند زیرا تجربه زنان مختلف از علائم اولیه بارداری و حال کلی در طول دوران بارداری متفاوت است.

از آنجا که علائم اولیه بارداری، قبل و در زمان پریود اتفاق می افتد و شباهت زیادی به علائم سیکل قاعدگی زنان دارد، بسیاری از اوقات این علائم نادیده گرفته می شوند.علائم دیگری برای بارداری نیز وجود دارد که بیشتر زنان در ابتدای بارداری متوجه آنها نمی شوند.

به یاد داشته باشید که همه زنان، تمام این علائم را ندارند. حتی یک خانم ممکن است در حاملگی اول یکی از این علائم را داشته باشد و در حاملگی بعدی، علامت دیگری را داشته باشد.

علائم بارداری

شایع ترین علائم بارداری در سه ماهه اول بارداری به شرح زیر است:

  1. لکه بینی و گرفتگی

    چند روز پس از لقاح نطفه خود را به دیواره پر خون رحم میچسباند که این اتفاق ۱۲ – ۶ روز پس از لقاح انجام شده و ایجاد خونریزی و گرفتگی خفیف در مادر می‌کند و بسیاری از مادران احساسی مشابه آغاز سیکل قاعدگی دارند.

    علاوه بر خونریزی مادران ممکن است شاهد ترشحات سفید رنگ شیر مانند باشند که به دلیل ضخیم شدن دیواره واژن است. این ترشحات طبیعی بوده ولی اگر حالت بد بو پیدا کند باید به پزشکتان مراجعه کنید تا احتمال عفونت بررسی شود.

  2. ورم و درد سینه

    ورم و درد سینه نیز یکی دیگر از علائم بارداری می باشد.برخی مواقع، این علائم همانند حساس شدن سینه قبل از عادت ماهانه می باشد.همچین زنان ممکن است احساس سنگینی و پر بودن سینه را بکنند.این علامت ممکن است ۱ تا ۲ هفته بعد از لقاح تخم شروع شود.ممکن است هاله اطراف سینه پررنگ شود و همچنین یک خط تیره در وسط شکم دیده شود.تیرگی اطراف سینه در برخی زنان بعد از زایمان نیز وجود دارد، اما خط تیره وسط شکم در ماه های اول بعد از زایمان از بین می رود.

    افزایش هورمون استروژن در اوایل بارداری، ممکن است باعث تهوع شود.

  3. گرفتگی عضلات

     در اوایل بارداری گرفتگی و درد عضلات زیر شکم و لکه بینی به صورت کم و به رنگ صورتی شایع است .
  4. کاهش میل جنسی از علائم شایع بارداری

    هنگامی که زنی حامله می شود، بدن او بر اثر تغییرات هورمونی زیاد، نظم و ترتیب خود را از دست می دهد، که همین عامل به تنهایی می تواند باعث کاهش میل جنسی در او شود. حتی در مواردی هم ممکن است اشتیاق به رابطه جنسی به طور کلی در زنان باردار، حتی تا زمان تولد نوزاد از بین برود. البته، فراموش نکنید که دلایل مختلف دیگری، مانند خستگی زیاد، استرس، مصرف برخی داروها و یا ورزش کردن بیش از حد نیز می تواند میل جنسی را در زنان کاهش دهد.

  5. خستگی

    یکی دیگر از علائم بارداری، خستگی دائمی می باشد.خستگی از اولین هفته بعد از لقاح شروع می شود.هنوز مشخص نیست که چرا یک خانم باردار دچار خستگی می شود، اما محققان بر این باورند که افزایش هورمون پروژسترون دلیل آن است.

  6. تکرار ادرار

    تغییرات هورمونی ایجاد شده باعث می شوند تا جریان خون در ناحیه کلیه افزایش پیدا کند. این مساله باعث می شود تا مثانه خیلی سریع پر شود و شما مجبور هستید خیلی زود به زود دستشویی بروید. این نشانه از اوایل هفته ششم در سه ماهه نخست آغاز می شود. تکرر ادرار در طول بارداری ادامه خواهد داشت و بعد از ۳ ماهگی بتدریج بهبود می یابد .
  7. افزایش دمای بدن

    بالا رفتن دمای بدن قبل از بلند شدن از خواب نیز یکی از علائم اولیه بارداری می باشد.مدت کوتاهی بعد از تخمک گذاری تا اولین دوره عادت ماهانه، بالا رفتن درجه حرارت بدن وجود دارد.

  8. حالت سرگیجه

     حالت سرگیجه و ضعف کردن به دلیل باز شده عروق، کاهش فشار خون و کاهش قند خون در بانوان باردار مشاهده می شود.
  9. تشیص بارداری به وسیله تستهای آزمایشگاهی

    از طریق آزمایش خون و آزمایش ادرار ، مثبت یا منفی بودن حاملگی مشخص می شود .هر دو قسمت از طریق اندازه گیری هورمون گنادوتروپین انجام می شود . میزان این هورمون در آزمایش خون از روز ۸ تا ۱۰ و در آزمایش ادرار از ۲۱ تا ۲۸ حاملگی قابل تشخیص است . گاهی اوقات ممکن است با وجود حامله بودن جواب آزمایش منفی باشد . در این حالت چنانچه علایم ذکر شده بالا را داشتید بعد از یک هفته مجدداً آزمایش را تکرار کنید.
  10. یبوست

     
    به دلیل افزایش هورمون پروژسترون در بارداری که عملکرد سیستم گوارش را کند می کند، یبوست در بارداری امری رایج است. برای کاهش این عارضه، آب زیاد مصرف کنید، ورزش کنید و از مواد غذایی فیبردار استفاده نمایید.