طرز تهیه فرنی برای نوزاد چگونه است؟
طرز تهیه فرنی برای نوزاد چگونه است؟ سلام مامان های عزیز حتما وقتی دارید این مقاله را می خونید نوزاد شما شش ماهگی رو تموم کرده و وارد ماه هفتم شده است در این ماه تغذیه کمکی نوزاد باید شروع بشه. از غذاهای کمکی نوزاد برای شروع میتونیم به حریره بادام یا فرنی اشاره کنیم. در مقالات قبل به طرز تهیه حریره بادام اشاره شد و در این مقاله طرز تهیه فرنی توضیح داده شده است:
طرز تهیه فرنی برای نوزاد
زمان پخت فرنی : حدودا ۱۵ دقیقه
مواد لازم:
- آرد برنج : ۲ قاشق سوپ خوری
- شیر گاو: یک لیوان
- آب: نصف لیوان
- بادام: ۶ عدد
روش تهیه :
- ابتدا شیر را در ظرف جداگانه بجوشانید تا مطمعن شوید که شیر خراب یا فاسد نشده است
- باید پوست بادام را جداکنید برای این کار ابندا آب جوش روی آن بریزید و چند دقیقه صبر کنید و سپس آب سرد بریزید و پوست بادام جدا شود
- بادام را میتوانید چرخ کنید و با کمی آب مخلوط کنید تا بصورت شیره دربیاد
- ظرف را روی حرارت ملایم گذاشته و کم کم آرد برنج را به شیر اضافه کنید
- برای نوزاد بهتر چاشنی و نمک استفاده نشود اما اضافه کردن نصف قاشق چایخوری شکر به فرنی منعی ندارد
- سپس شیره بادام را اضافه کنید
- روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب بهم بزنید تا غلیظ شود.
- زمانی که فرنی به اندازه ماست قوام پیدا کرد زیر شعله رو خاموش کنید و صبر کنید تا کمی خنک شود.
توجه کنید: ریختن بادام در فرنی سلیقه ای است و میتونید فرنی را بدون بادام درست کنید.
- می توانید این فرنی را با پوره سیب و شیر خشک یا شیر مادر سرو کنید.
- می تونید آرد برنج را خانگی تهیه کنید و هر زمانی که خواستید از آن برای تهیه فرنی استفاده کنید.
- غلات و فرنی خانگی را می توان در ۴ ماهگی به نوزاد معرفی کرد. لطفا به یاد داشته باشید که توصیه های جاری برای شروع غذاهای جامد ۶ ماهگی نوزاد است.
- هنگامی که نوزاد به شش ماهگی برسد می توانید مقدار کمی شیر گاو را به غذای او اضافه کنید. … شیر گاو حاوی آهن و سایر مواد مغذی که نوزاد شما نیاز دارد نمی باشد. اگر نوزاد شما تشنه است، فقط به او آب، شیر مادر یا شیر خشک معمولی بدهید.
فرنی یک صبحانه بسیار مغذی است. مهم نیست چند سال داشته باشید. این صبحانه به راحتی تهیه می شود و طعم خوبی دارد.
شروع غذای کمکی نوزاد
شروع غذای کمکی با فزنی آرد برنج است که روز اول از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز (مثلا” ظهر) شروع شده و کم کم به مقدار و دفعات آن متناسب با اشتهای کودک اضافه می شود تا نهایتا” در پایان یک هفته مقدار آن به حدود ۱۲ قاشق مرباخوری برسد. بخاطر بسپارید همچنان شیر مادر غذای اصلی شیرخوار شما است.
طرز تهیه آرد برنج خانگی
- برای تهیه آرد برنج از برنج نیم دونه یا دانه کامل ایرانی مرغوب استفاده کنید
- ابتدا برنج را بشورید و سپس چند ساعت بگذارید تا کاملا خیس بخورد،
- سپس دانه های برنج را روی دستمال بریزید تا کاملا خشک شود میتونید از نور آفتاب استفاده کنید اما خیلی زیر نور نباشه و مقداری رطوبت باقی بماند
- سپس دانه ها را آسیاب کنید تا زمانی که دانه درشت نباشد و کاملا ریز شده باشد
- دانه های آسیاب شده را چندین بار الک میکنید تا آرد برنج درست شود.