روش گرفتن آروغ نوزاد
روش گرفتن آروغ نوزاد : تغذیه یک نوزاد با شیر مادر و یا شیر خشک احتیاج به تجربه های زیادی دارد که عنوان آروغ زدن یک بخش ضروری و مهم از تغذیه نوزاد با شیر مادر و یا شیر خشک می باشد. راه های مختلفی برای اینکه این کار انجام شود وجود دارد. آروغ زدن نوزاد یک کار ضروری پس از هر بار تغذیه نوزاد با شیر مادر و یا شیر خشک است.
هنگامی که نوزادان از شیر خشک و یا شیر مادر تغذیه می کنند، آن ها مقدار زیادی از هوا را هم همراه شیر می بلعند. بنابراین، اگر نوزاد شما آروغ کاملی نزند، حباب های هوا موجود در داخل شکم کوچک او می توانند نوزاد را ناراحت کرده و باعث دل پیچیدگی، افزایش آب دهان و شکم درد در او شوند. از این رو، آروغ زدن مکرر بین وعده های شیر خوردن و پس از هر بار تغذیه نوزاد شما با شیر مادر و یا شیر خشک بسیار مهم است. حتی زمانی که نوزاد شما درد شکم هم ندارد، آروغ زدن نوزاد ضروری است.
روش های گرفتن آروغ نوزاد
- مادر روی یک صندلی بنشیند، نوزاد را عمودی بغل کند و سر او را روی سرشانه خود قرار دهد و حتماً پشت نوزاد را با یک دست نگه دارد و با دست دیگر پشت نوزاد را ماساژ دهد و یا ضربات ملایم به پشت او وارد نماید.
- نوزاد به روی شکم و بر روی ساعد دست مادر خوابانده شود به طوری که سرش نزدیک آرنج باشد، ضمن آنکه همان دست بین دو پای او قرار بگیرد و با دست دیگر پشت او را از پایین به طرف سر ماساژ داده و یا ضربات ملایم به پشت او وارد شود.
- مادر میتواند نوزاد را روی زانوی خود بنشاند، با یک دست سینه او را گرفته و با ساعد همان دست سر او نیز حمایت شود، سپس با دست دیگر به آرامی به پشت کودک ضربه بزند و یا ماساژ دهد.
- مادر، نوزاد را به روی شکم روی پاهایش بخواباند، سرش را با یک دست طوری نگهدارد که بالاتر از سینهاش باشد و با یک دست دیگر آرام پشت او را از پایین به بالا ماساژ دهد و یا دایرهوار نوازش کند.
- اگر نوزاد درتمام طول شیر خوردن بیقرار است یا نفخ کرده و یا مرتب برگشت محتویات معده به دهان دارد، بهتر است بعد از هر ۵ دقیقه شیر خوردن آروغ وی گرفته شود.
- اگر بعد از چند دقیقه، شیرخوار موفق به آروغ زدن نشد، دوباره به او شیر بدهید و از اینکه آروغ نزده، ناراحت نشوید. زیرا هیچ نوزادی در هر بار شیر خوردن موفق به آروغ زدن نمیشود. وقتی شیر خوردن کودک تمام شد، به مدت ده تا پانزده دقیقه او را در حالت قائم نگه دارید تا بالا نیاورد.
هشدارهایی برای مراقبت از نوزاد در طول آروغ زدن
• در تغذیه نوزادان با شیر خشک باید اجازه داد تا شیشه شیر در حالت ایستاده قرار گیرد و با کوچک تر کردن سوراخ سر شیشه شیر، تغذیه با جریان کمتر و در زمان بیشتر و مکرر صورت گیرد. این کار موجب کاهش شانس نوزاد شما در بلع هوا را کاهش می دهد و در نتیجه، فرآیند تغذیه بهتر انجام خواهد گرفت.
• شما باید برای از بین بردن گاز معده نوزاد خود، او را در طول شیر دادن یا پس از تغذیه به آروغ زدن مجبور نمایید. وقتی به نظر می رسد که نوزاد شما در شرایط ناراحت کننده ای قرار دارد یا گریه می کند و آرامش ندارد، آروغ زدن را در او امتحان کنید، زیرا بهترین کار برای بهتر شدن شرایط فرزند شما همین کار خواهد بود.
• اگر نوزاد شما ناراحت به نظر می رسد و یا معده ی گازدار و تف کردن های مداوم دارد، شما باید سعی کنید آروغ زدن در هر ۲-۳ اونس در طول تغذیه با شیشه ی شیر و در هر ۵ دقیقه در تغذیه با شیر مادر را تکرار کنید.
در نوزادان بزرگ تر از ۶ ماه نیاز به آروغ زدن کمتر است، چون اغلب آن ها می آموزند که در هنگام تغذیه بدون بلع مقدار زیادی هوا، این کار را به درستی انجام دهند. در هنگام تغذیه نوزاد خود، شما باید تمرین کنید و با دو انگشت خود به نگه داشتن پستان و جلوگیری از جاری شدن شیر زیاد از آن در حالت نشسته کمک نمایید. هر چند که مدت شیر دادن در ۶ ماه اولیه زنگی نوزاد، ۱۰-۱۵ دقیقه طول می کشد و ممکن است کمی طولانی تر هم باشد، این کار به جلوگیری از جاری شدن شیر زیاد و پریدن آن در گلوی نوزاد و همچنین به جلوگیری از تف کردن نوزاد و برگشت شیر به دهان او کمک شایانی خواهد کرد.
• اگر به نظر می رسد که نوزاد شما ناراحت است، داد و بیداد می کند و رفلاکس معده به مری دارد، باید تغذیه او را متوقف نمایید و بعد از آروغ زدن نوزاد دوباره شروع به شیر دادن او نمایید. اگر شما نوزادتان را با شیر خشک تغذیه می کنید، سعی کنید آروغ زدن نوزاد را بعد از هر ۶۰ تا ۹۰ میلی لیتر (۲-۳ اونس) از شیر و یا در تغذیه با شیر مادر در زمان در طول تعویض سینه ها، این کار را انجام دهید.
• اگر نوزاد شما کولیک روده دارد و برای بیش از سه ساعت در روز گریه او ادامه دارد، ممکن است بیشترین بلع هوا را در طول گریه کردن انجام دهد، که این وضعیت باعث قولنج در نوزادان هم خواهد شد. در این صورت حتما باید با پزشک مشورت نمایید. هنوز قطره ی ضد گازی که بتوان از آن برای بهبود وضعیت نوزادان استفاده کرد، و گاز یا قولنج در آن ها را درمان کند، ثابت نشده است. گاهی اوقات، استفاده خودسرانه مادران از داروها می تواند خطرناک باشد، پس همیشه با پزشک نوزاد خود مشورت کنید تا با مشکلی روبرو نشوید.
امتیاز بینندگان:۵ ستاره