مبارزه با آلودگی هوا با چند راهکار طب سنتی

مبارزه با آلودگی هوا با چند راهکار طب سنتی : ناصر رضایی پور، متخصص طب سنتی معتقد است بوییدن مواد خوشبو یکی از راهکارهای کاهش عوارض آلودگی هواست. او از هموطنان می‌خواهد در روزهای آلوده بوهای خوشی مانند لیمو، پرتقال، سیب، به، زعفران، هل، دارچین، بهارنارنج، خیار، گل سرخ، گلاب و … را در خانه داشته باشند. 

این گیاهان به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کنند

بوییدن مواد خوشبو یکی از راهکارهای کاهش عوارض آلودگی هوا است و برای این منظور، کافور، نیلوفر، بنفشه و صندل در افراد گرم‌مزاج و مشک، عنبر، لادن، میخک (قرنفل) و جوز بوا در افراد سردمزاج توصیه می‌شود. به اعتقاد این متخصص طب سنتی بوهای خوش قلب، مغز و کبد را تقویت کرده، شادی بخش بوده و توان عمومی بدن را افزایش می‌دهد. 

مبارزه با آلودگی هوا با چند راهکار طب سنتی

کارهای ممنوعه در روزهای آلوده

این متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرگزاری مهر تاکید می‌کند: پرهیز از کارهای کاهنده قوا مانند خواب ناکافی و شب زنده داری، مواجهه با هوای بسیار سرد، مواجهه درازمدت با امواج الکترومغناطیس به ویژه کامپیوتر و تلفن همراه، حمام سنگین و گرسنگی طولانی مدت و همچنین خودداری از فعالیت‌های بدنی سنگین و البته بی‌تحرکی در این دوران لازم است. 
از جمله مواردی که باید در این روزها از آن دوری کنید پرهیز از مصرف سیگار و قلیان، استفاده نکردن از حشره کش در محیط و پرهیزی از پخت و پز بدون تهویه مناسب در آشپزخانه است. 

تدابیر غذایی طب سنتی برای روزهای آلوده،مبارزه با آلودگی هوا با چند راهکار طب سنتی

رضایی‌پور به تدابیر غذایی در زمان آلودگی اشاره کرده و می‌گوید: کاهش مصرف غذا و نوشیدنی و پرهیز از پرخوری و برهم‌خوری، کاهش رطوبت بدن با مصرف بیشتر غذاهای خشک‌تری چون خشکبار، مغزها و…، پرهیز از خوردن غذاها و میوه‌های تر (آبدار) سریع‌العفونت مانند غذاهای حاوی گوشت و روغن زیاد، شیرینی، ماهی، و در میوه‌ها نیز انگور، آلو، شفتالو، هندوانه، خربزه، خیار، و برخی از سبزی‌ها توصیه می شود.

خوراکی‌های ممنوعه در طب سنتی 

 پرهیز از خوراکی‌های افزاینده غلظت خون مانند گوشت گاو، عدس، بادنجان به‌ویژه میرزاقاسمی، گوشت‌های صنعتی (سوسیس و کالباس)، کنسروها، غذاهای خمیری چون ماکارونی و لازانیا، غذاهای چرب و سنگین چون کلّه‌پاچه نیز ضرورت دارد. این متخصص طب سنتی تاکید می‌کند از مصرف خوراکی‌های یبوست‌آور مانند گوشت گاو و گوساله، سوسیس و کالباس، غذاهای خشک، عدس‌پلو، موز سفت، خرمالوی نارس و گس، میوه‌های ترش، سنجد نیز پرهیز شود.