در مورد آب دادن به نوزاد چه نکاتی رو باید رعایت کرد؟!

آب دادن به نوزاد

از چند ماهگی به نوزاد آب بدهیم ؟

به طور کلی بهتر است برای آب دادن به نوزاد تا ۶ ماهگی و یا حداقل زمانی که نوزاد شروع به خوردن غذاهای جامد کند، صبر کنید.

چون شیر مادر به عنوان تنها تغذیه نوزاد تا ۶ ماهگی تمام نیاز او به آب را برطرف می کند. با این وجود در صورت گرمای زیاد هوا و یا تب دار بودن نوزاد ممکن است منجر به کاهش اشتهای او شود.

که می‌توانید با پزشک اطفال مشورت کنید تا در صورت کافی نبودن آب بدنش درمان را آغاز کند.

چرا آب دادن به نوزاد رو نم توان پیش از ۶ ماهگی شروع کرد؟

بهترین ماده غذایی نوزاد تا ۶ ماهگی شیرمادر است.

از بدو تولد تا سن شش ماهگی بدن نوزاد در حال رشد و تکمیل است. معمولا در این سن کلیه ها و دستگاه گوارش کامل نشده اند. آب دادن به نوزاد در این سن معده را پر می کند. و موجب کاهش اشتهای نوزاد به مصرف شیر مادر می شود. نخوردن شیر نیز عواقب جدی بر روی سلامتی نوزاد دارد.

همچنین معمولا آب دارای مواد معدنی از قبیل سدیم است. با ورود آب مقدار زیادی سدیم وارد بدن نوزاد می شود. سدیم می تواند موجب مسمویت غذایی و حتی به کما رفتن کودک شود.

نکاتی در مورد آب دادن به نوزاد

چه آب هایی برای نوزادان مضر است؟!

در مورد آب دادن به نوزاد هر نوع ابی بایستی جوشیده شود.

پزشکان توصیه می کنند حتی آب معدنی را نیز قبل از مصرف جوشانده و سپس به نوزاد بدهیم. همچنین توصیه می شود از دستگاه های خانگی تصفیه کننده آب برای نوزدان استفاده نکنید.

این دستگاه ها سدیم آب را افزایش می دهند. 

مقدار آب نوزاد چقدر باشد؟

نوزادان به ازای هر کیلوگرم از وزنشان به حدود یکصد میلی لیتر آب نیاز دارند.

این مقدار برابر با یک سوم فنجان است. پیشنهاد می شود پس از شش ماهگی نوزاد را به مصرف آب عادت دهید. در این زمان بدن نوزاد برای رشد به آب بیشتری نیاز دارد. اگر نوزاد علاقه زیادی به آبمیوه دارد بهتر است در کنار نوشیدن آبمیوه، به او آب هم بدهید. در فصل های گرم سال مانند تابستان بدن نوزاد به آب بیشتری نیاز دارد.

همچنین با بزرگ تر شدن نوزاد می توان شیشه آبی را در اختیار او قرار داد. به این ترتیب نوزاد می تواند در هنگام تشنگی خودش آب بنوشد.