دانه کاج برای نوزادان
از چند ماهگی خوبه به نوزاد دانه کاج بدهیم؟

دانه کاج برای نوزاد خوبه؟ از چند ماهگی خوبه شروع کنیم؟

دانه های کاج یا چلغوز از مخروط کاج به دست می آیند. درواقع خوراکی می باشند.

این دانه ها در نیمکره شمالی می رویند. ۱۸نوع درخت کاج هست برای مصرف انسان خوبند. این دانه‌ها بافتی نرم و طعمی کره ای دارند. بخاطر همین به سس هایی مانند پستو اضافه می شوند.

از چند ماهگی باید دانه کاج رو شروع کنیم به نوزاد بدهیم ؟

دانه‌کاج متناسب با سن تهیه می شود.

از ۱۰ ماهگی می توان شروع کرد به نوزاد داد. منتها دانه ها و کره مغزها مواد حساسیت زایی هستند. ممکن است حتی خطرخفگی به دنبال داشته باشند. پس باید کامل آسیاب شوند، کره آن صاف شود. سپس با شیرمادر، شیرخشک ویا ماست رقیق شوند.

آیا دادن دانه‌کاج به نوزادان زیردوسال ایمن است؟

این دانه مملو از مواد مغذی ست :

  • آنتی اکسیدان ها،
  • چربیهای سالم،
  • پروتئین
  • و مواد معدنی موردنیاز برای رشد کودک می باشند.
  • ویتامین های ب موثر در رشد سلول ها، ویتامین ای می باشند. که تقویت‌کننده سیستم ایمنی.
  • ویتامین K عامل استحکام استخوان.
  • مس برای کمک به جذب آهن و منیزیم برای پشتیانی از استخوان ها.
  • درضمن این دانه ها حاوی آهن، فولات، روی و ترکیب گیاهی به نام لوتئین می باشند.
لوتئین برای سلامت چشم و بینایی نقش مهمی دارد.

آیا ممکن است نوزاد به دانه‌کاج حساسیت داشته باشد؟

دانه کاج برای نوزادان

در دنیای ‌آلرژی‌های غذایی مغز کاج یک دانه است.

اما جز دسته حساسیت‌زاهاست. آلرژی به دانه‌کاج نادر است. اما اگر در فرزند شما این آلرژی هست، ممکن است به شکل جدیدی بروز کند. کمتر از ۵% افراد نسبت به مغز درختان حساسیت دارند. حتی برخی از انواع دانه های کاج باعث سندرم دانه کاج می شوند. طوری که موقت طعم و مزه را تغییر می دهند. سندرم دانه کاج بین ۱۲ تا ۲۴ساعت بعد خوردن اتفاق می افتد. شاید تا دوروز هم ادامه یابد. وضعیت غیرعادی آن هم در گونه خاصی از کاج است. کاج سفید چینی که بومی چین است.

میتوان همزمان با از شیرگرفتن نوزاد ، به او دانه‌کاج داد؟

هرکودکی براساس جدول رشدیش رشد می کند.

میتوان به شکل های مختلف آن را تهیه کرد و به نوزاد داد. اما در ابتدا باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

۱۰ تا ۱۲ ماهگی ـ

کره دانه‌کاج را با ماست مخلوط کنید. برای کاهش خطر خفگی. اگر کودک تحمل مصرف لبنیات ندارد، سس سیب را جایگزین کنید.

۱۲ تا ۱۸ ماهگی ـ

کره مغزکاج را با ماست یا سس سیب رقیق کنید. به میوه یا غذا اضافه کنید. سپس به کودک تان بدهید. حتی با پاستا و ماکارونی هم می شود.

۱۸ تا ۲۴ ماهگی ـ

اگر حس می کنید مهارت های خوردن نوزادتان پیشرفت کرده، دانه‌کاج را استفاده کنید. اما باز مراقب باشید. و خطر خفگی را در نظر بگیرید.