تغییر رنگ چشم نوزاد
چرا رنگ چشم نوزاد بعد از مدتی تغییر می کنه؟

رنگ چشم نوزاد در سال اول ممکن است چندین بار تغییر کند، ابهامی که برای برخی والدین پیش می‌آید!

آیا این موضوع صحت دارد؟ ممکن است نوزاد با چشمان آبی متولد شود، اما با گذشت چندماهی از تولدش، دوباره چشمانش تغییر رنگ به سبز داده و موهایش هم کم پشت شود. البته که این موضوع طبیعیست. نوزادان در سال اول زندگی شان مرتبا تغییرات دارند، اما سوال بعدی اینجاست که :

تغییر از چه سنی شروع می شود؟ چه زمانی رنگ چشم نوزاد ثابت می‌ماند؟

تغییر رنگ چشم از زمانی آغاز می‌شود؟ چقدر طول می‎کشد؟

رنگ چشم دائمی پس از تغییراتش، بین ۹ تا ۱۲ ماه مشخص می‌شود. تغییرات تدریجی رخ می‌دهد و حتی ممکن است متوجه وقوع آن نشوید. در پایان ۱۲ ماهگی مطمئن باشید که تغییرات رنگ چشمانتان به اتمام رسیده و رنگ چشم نوزاد ثابت می‌شود.

رنگ چشم در برخی از نوزادان با شروع ملانین‌سازی به سرعت تغییر می‌کند، بیشتر بین ۶ تا ۹ ماهگی تغییرات قابل‌توجهی دیده می‌شود. این اتفاقات تا جاییست که عنبیه به اندازه کافی رنگدانه را تغییر می‌دهد، مثلا چشم از رنگ آبی به خاکستری، سبز به فندقی، فندقی به قهوه‌ای و … تبدیل شود.

حالا رنگ چشم نوزاد متولد شده تغییر می‌کند؟ و کی تثبیت می‌شود؟

رنگ‌چشم‌نوزادان معمولا زمان تولد طوسی است. خصوصا زمانی که رنگ چشم والدین متمایل به رنگ میشی می‌شود. با گذشت زمان و نزدیک شدن به یک سالگی، رنگ چشم نوزادان تیره می‌شود.

در نهایت هم در همان یک سالگی به رنگ نهایی خودش می‌رسد.

تغییر رنگ چشم نوزاد

از کجا متوجه بشید که رنگ‌چشم نوزاد تغییر کرده؟

برای تشخیص این موضوع می‌توان ترفندهای ساده‌ای به کار گرفت :
  1. از کنار، به چشم نوزاد نگاه کنید. در این شرایط هرگونه نور منعکس‌کننده رنگ عنبیه از بین می‌رود، در نتیجه می‌توان رنگ چشم را بهتر تشخیص داد.
  2. اگر در چشم آبی قطرات طلایی رنگ دیدید، به احتمال زیاد با رشد کودک چشمانش سبز یا قهوه‌ای می‌شود.
  3. اگر قطره‌های طلایی کم باشد، یا اصلا نباشد، به احتمال زیاد رنگ چشم نوزاد تغییرات زیادی می‌کند. مثلا اگر شفاف و به رنگ آبی روشن باشد، به احتمال زیاد آبی می‌ماند. اگر رنگش آبی تیره و ابری باشد، به احتمال به رنگ فندقی، قهوه‌ای یا تیره تغییر می‌کند.