رژیم غذایی ضد رفلاکس برای مادران شیرده
رژیم غذایی ضد رفلاکس برای مادران شیرده

رژیم غذایی ضد رفلاکس برای مادرانی که از سینه شیر می دهند.

شیردهی بهترین و سالم‌ترین روش تغذیه نوزاد است.

در کنار فوایدی که برای نوزاد دارد اما ممکن است زمانی نوزاد رفلاکس داشته باشد. در نتیجه مادر نمی‌تواند هر نوع ماده غذایی را مصرف کند. در ادامه به بررسی رژیم غذایی مادر اشاره داریم که می‌تواند نفخ و گازهای شکمی نوزاد را کاهش دهد و مانع رفلاکس شود.

اولین عاملی که باید در رژیم غذایی ضد رفلاکس در نظر داشت نفخ است.

نفخ

تمام نوزادان چه آنهایی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند و چه آنهایی که شیرخشک مصرف می‌کنند نفخ و گاز شکمی را دارند.

نفخ شکمی همیشه برای نوزاد مشکل ساز نیست اما گاها می تواند تبدیل به مسئله ای همیشگی و دائمی شود. در این شرایط مادر باید با تغییر رژیم غذایی مشکل را رفع کند.

خوردن سبزیجات چلیپایی یا صلیبی مانند :

  • کلم بروکلی،
  • گل کلم
  • و کلم زمینه ساز ایجاد گاز در بسیاری از نوزادان شیرخوار است.

اگرچه میزان گاز ناشی از خوردن این سبزیجات برای نوزاد مضر نیست، اما برای نوزاد ناراحتی های خفیفی در دستگاه گوارش ایجاد می کند.

  • پس بهتر است این دست سبزیجات را با کرفس و هویج جایگزین کنید.

شواهد کمی نشان می‌دهد که سبزیجات صلیبی می‌توانند باعث مشکلات گوارشی در نوزاد شیرخوار شوند با این وجود برای اینکه اطمینان بیشتری داشته باشید مادر باید یک هفته این مواد غذایی را از برنامه خود حذف کند.

غذاهای ادویه دار

دومین مورد که باید در رژیم غذایی ضد رفلاکس مادر رعایت شود حذف غذاهای ادویه دار است.

گرچه خوردن غذاهای پر ادویه برای نوزاد مشکلی ایجاد نمی‌کند اما بررسی‌ها نشان داده می‌تواند زمینه ساز بروز نفخ، ریفلاکس و ناآرامی در نوزاد شود. خصوصا توصیه می‌شود مادران شیرده برخی ادویه‌ها نظیر فلفل قرمز مصرف نکنند. 

لبنیات

لبنیاتی مانند : 

  • شیر،
  • ماست،
  • پنیر
  • و حتی بستنی می‌تواند زمینه ساز بروز گاز در نوزاد باشد.

البته این موضوع در تمامی نوزادان رخ نمی‌دهد و تنها در شیرخوارانی که به لاکتوز یا همان کربوهیدرات موجود در شیر گاو حساسیت دارند بروز می‌کند.

رژیم غذایی ضد رفلاکس برای مادران شیرده

چه درمان هایی باید در پیش گرفت؟

موثرترین روش قابل انتظار اینست که دستگاه گوارش نوزاد به مصرف غذایی مادر عادت کند. از نظر دارویی مصرف قطره دایمتیکون می‌تواند حباب های گاز را از بین برده و مانع نفخ شود.

رژیم غذایی ضد رفلاکس چه فوایدی برای مادران شیرده خواهد داشت؟

ریفلاکس یک بیماری موقتی در نوزادان است که دلایل گوناگونی دارد.

اما شایع ترین دلیل آن نوع تغذیه مادر در دوران شیردهی است.

در نتیجه تعادل در این دوران اهمیت بالایی دارد. برای آنکه بدن تمامی مواد مغذی را دریافت کند مادر شیرده باید حدود ۵۰۰ کالری در طول روز بیش از قبل مصرف کند. توصیه می‌شود مادر شیرده غذاهای متنوعی مصرف کنند مگر اینکه شیرخوارش به رفلاکس مبتلا باشد.

برخی مواد غذایی مانند الکل و کافئین یا مواد محرک می‌توانند نفخ و رفلاکس را افزایش دهند پس مادر باید آنها را از برنامه حذف کرده و حداقل ۲ لیتر آب بنوشد.