ترتیب رشد دندان کودک

ترتیب رشد دندان کودک :  دندان در آوردن کودک دوره ای مهم و البته پردرد برای کودک است. به راحتی می توان درک کرد که شکافته شدن لثه برای بیرون زدن دندان چقدر دردناک است.دندان در آوردن کودکدندان های موقتی کودکان که آنها را با نام دندان های شیری می شناسیم با قاعده خاصی رشد و ریزش می کنند.

ترتیب رشد دندان کودک:

۱. دندان های پیشین فک پایین

دو دندان میانی در فک پایین، نخستین دندان هایی هستند که در می آیند. این دندان ها اصولا بین ۶ تا ۱۰ ماهگی جوانه می زنند. وقتی این دندان ها در می آیند، چهره کودکان بسیار دیدنی و دوست داشتنی است. وقتی می خندند دو دندان کوچک در میان دهان خالی آنها هیجان خاصی به بیننده می دهد و لبخند را بر لب های آنها می آورد.

۲. دندان های پیشین فک بالا

دو دندان میانی در فک بالا، پس از دندان های پیشین پایین رشد می کنند. این دندان ها اصولا بین ۸ تا ۱۲ ماهگی جوانه می زنند.

۳. دندان های کناری بالا

در ماه های ۹ تا ۱۳ باید منتظر دندان های کناری بالا باشید که در کنار دندان های جلو در می آیند.

۴. دندان های کناری پایین

دندان های کناری پایین در سمت چپ و راست دندان های پیشین پایین قرار دارند. این دندان ها بین ماه های ۱۰ تا ۱۶ ماهگی رشد می کنند. این دندان ها لبخند کودک دلبند شما را بسیار زیباتر می کنند.

۵. دندان های آسیای بالایی

نخستین دندان آسیای کودکان بین ماه های ۱۳ تا ۱۹ رشد می کنند. این دندان در عقب فک رشد می کنند و تا زمانی که جفت آنها در فک پایین رشد نکنند، عملا هیچ کاربرد و استفاده ای ندارند.

۶. دندان های آسیای پایین

این دندان ها در عقب فک پایین رشد می کنند. زمان ظهور آنها عموما بین ماه های ۱۴ تا ۱۸ است. در این سن کودک می تواند بیسکوئیت های خود را به راحتی میل کند.

۷. دندان های نیش بالایی

دندان های نیش بالایی زودتر از فک پایین شکل می گیرند. عموما باید در سن ۱۶ تا ۲۲ ماهگی منتظر این دندان ها باشید.

۸. دندان های نیش پایینی

این دندان ها پس از رشد دندان های نیش بالا و در حدود ماه های ۱۷ تا ۲۳ شکل می گیرند. با این دندان ها، لبخند کودک کامل می شود و جای هیچ دندانی در لبخند او خالی نیست.

۹. دندان های آسیای ثانویه در فک پایین

دندان های آسیای ثانویه در فک پایین در سن ۲۳ تا ۳۱ ماهگی رشد می کنند. رشد این دندان ها درد چندانی برای کودک در پی ندارد. شاید چون پی بازیگوشی و تفریح هستند این درد را حس نمی کنند.

۱۰. دندان های آسیای ثانویه در فک بالا

دندان های آسیای ثانویه در فک بالا در سن ۲۵ تا ۳۳ ماهگی رشد می کنند. در سن سه سالگی همه کودکان تقریبا همه ۲۰ دندان کودکانه خود را دارند.

ترتیب رشد دندان کودک

علائم و نشانه های دندان درآوردن کودک

نوزادان و کودکان با علائم متفاوتی دندان درمی آورند. میزان درد دندان درآوردن نیز در آنها متفاوت است. این علائم چند روز ادامه دارند. برخی کودکان خوش شانس هستند که به هنگام دندان درآوردن رنج و عذاب زیادی متحمل نمی شوند. یک سوم از کودکان آب دهان شان سرازیر می شود، یک سوم دیگر از کودکان کج خلق و تندمزاج می شوند و یک سوم مابقی نیز دچار مشکلات مربوط به خواب می شوند.

  • بیرون زدن نوک دندان از زیر لثه
  • تورم لثه
  • تلاش کودک برای جویدن و مکیدن هر چیزی که در دست دارد
  • سرازیر شدن آب دهان
  • کج خلقی
  • مالیدن صورت
  • مشکلات مربوط به خواب (بدخوابی)
  • امتناع از غذا خوردن
  • مالیدن گوش ها

اگر متوجه چند نشانه از نشان های فوق در کودک تان شدید، احتمالاً به زودی متوجه دندان درآوردن او نیز خواهید شد. اگر کودک تان طی این روزها دچار اسهال، تب و آبریزش بینی شده است، آن را نشانه خاص دندان درآوردن قلمداد نکنید؛ به خصوص اگر این موارد بیشتر از ۲۴ ساعت ادامه یابد؛ چرا که دندان درآوردن باعث اسهال و تب نمی شود. با این وجود اغلب والدین می گویند که دندان درآوردن کودک شان به صورت مستقیم با این نشانه همراه بوده است؛ ولی هنوز هیچ گونه دلیل علمی این ادعا را اثبات نکرده است. در صورت بروز این علائم، کودک خود را نزد پزشک ببرید.